Tri radnika niške fabrike "Nisal" povređena su u nedelju ujutro u pogonu livnice prilikom izlivanja aluminijumskih ploča.

Bratislav Jović (49) i Dragan Denić (46) zadobili su opekotine drugog stepena u incidentu koji se u nedelju ujutru dogodio u niškoj fabrici "Nisal", kada ih je poprskala smesa tečnog aluminijuma tokom prelivanja, dok je treći radnik, na sreću, zadobio samo lakše povrede, pa je pušten na kućno lečenje.

Prema rečima povređenih radnika, u livnici je takoreći došlo do "eksplozije" kada se voda sručila u istopljenu aluminijumsku masu i počela da prska na sve strane, nanevši im povrede po telu.

- Denić i ja smo bili odmah tu pored, tako da smo loše prošli. Ovaj treći radnik nema velike povrede, dok je nas baš dobro opeklo. To mešanje vode sa aluminijumom se retko događa, ali ume da se dogodi. Naše kolege su nam odmah pomogle i s dva automobila nas prevezle u Klinički centar - ispričao je povređeni radnik, za "Novosti", i dodao da ne želi da komentariše uzrok nesreće te i da su sudskim organima detaljno objasnili kako se povreda dogodila.

Prema rečima lekara, radnici su zadobili opekotine sa prednje strane tela, na grudnom košu, stomaku, na podlakticama i nadlakticama, ali su van životne opasnosti.

PREVIJANjE

- Opekotine su nastale raspršivanjem istopljenog aluminijuma, u procesu izlivanja cevi. Oni će ostati u KC Niš još nekoliko dana i trebalo bi da konzervativno lečenje, odnosno lečenje previjanjem, kremama i antisepticima, bude dovoljno i neće biti potreban nikakav operativni zahvat - rekao je plastični hirurg Goran Stevanović.