BEOGRAĐANIN Vladimir D. (33) uhapšen je zbog sumnje da je u subotu pokušao da ubije trudnicu Olgicu Stevanović (35), kao i još jednu ženu (62) tako što je pucao na njih iz improvizovane olovke-oružja. Samo tri sata nakon dvostrukog napada, policija je pronašla osumnjičenog koji je prvu ženu ranio na stajalištu u Ulici Ace Joksimovića, a drugu iste večeri u Ulici Ilije Stojadinovića. Navodno, motiv za dvostruki pokušaj ubistva leži u tome što - mrzi majku i sve žene.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je trudnici naneo teške telesne povrede, tako što joj je u predelu leđa prislonio olovku iz koje je ispalio malokalibarsko zrno.


PROČITAJTE JOŠ:
DRAMA POSLE PUCNjAVE I SAMOUBISTVA NA KARABURMI: Ušao sa pištoljem u studentski dom

- Takođe, sumnja se da je V. D. iste večeri u Ulici Ilije Stojadinovića ispalio malokalibarsko zrno iz improvizovane olovke i u pravcu šezdesetdvogodišnje žene kojoj je, takođe, naneo teške telesne povrede. Policija je kod uhapšenog pronašla improvizovanu hemijsku olovku-oružje kojom je, kako se sumnja, izvršio ova krivična dela - navodi se u saopštenju MUP.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova ova krivična dela su rasvetljena za samo tri sata.

Olgica Stevanović, žena u osmom mesecu trudnoće, koja je te večeri prva upucana, još uvek se oporavlja od užasne scene.


Olgica još u telu ima metak ispaljen iz olovke -pištolja

- Nisam mu videla lice. Okrenula sam se kada sam čula repetiranje. Nikome nisam ništa skrivila. Metak je i dalje u meni, boli me rana, ali šta da radim... Morala sam da izađem iz bolnice, imam decu o kojoj nema ko drugi da se brine - kaže Olgica.

Njoj je napadač prišao s leđa, a primetila je da je reč o visokom muškarcu crne kose.

- Te večeri sam, kao i inače, pretraživala stvari po kontejneru, blizu naselja u kom živim - priča Olgica, koja živi od skupljanja sekundarnih sirovina. - U jednom trenutku sam čula repetiranje. Uperio je oružje u mene! Pokrila sam se rukama, a on je pucao! Odmah je pobegao.

Prišao joj je komšija koji je primetio da se nešto čudno dešava.

- Krvi je bilo svuda. Uplašila sam se, nisam znala šta da radim - kaže Stevanovićeva.

Upravo taj komšija je pozvao Hitnu pomoć koja je prevezla ženu u Urgentni centar, gde su joj sanirali povrede. S obzirom na to da je u osmom mesecu trudnoće, iz predostrožnosti, Olgica je trebalo da ostane u bolnici na posmatranju. Prema njenim rečima, izašla je na svoju odgovornost, jer ima troje dece o kojima sama brine.

- Ime tog uhapšenog mi ništa ne znači. Ne znam ko je. Ni što bi meni ovo uradio - čudi se Olgica, kojoj će lekari izvaditi metak iz tela, nakon što se porodi, pošto je to sad previše rizično.


PROČITAJTE JOŠ:
AKCIJA POLICIJE U NOVOM PAZARU: Uhapšen zbog sumnje da je sekirom napao mladića (20) posle svađe

IZBODENA U PREVOZU

PROŠLE sedmice jedna devojka je napadnuta u gradskom prevozu u Žarkovu u večernjim satima. Na liniji za Lazarevac nepoznata osoba je navodno nožem povredila dvadesetdvogodišnjakinju, kojoj je potom ukazana lekarska pomoć, preneli su beogradski mediji.