ŠTA je uzrok smrti trinaestogodišnje devojčice Mije M. iz Subotice, koja je izdahnula na prvom odbojkaškom treningu u ŽOK "Subotica", znaće se samo posle detaljnog nalaza obdukcije, koji porodica očekuje ovih dana. Prema rečima rodbine, dete je bilo zdravo i dok je trenirala plivanje išla je dva puta godišnje na lekarski pregled.

- Nešto se desilo, ali ne znamo šta, jer nikakva bolest nije pronađena, tako nam je rečeno - kaže bliski rođak preminule devojčice. - Bila je zdravo dete koje se bavilo sportom, i otac i majka su u sportu i vodili su računa o njenom zdravlju. Išla je na sve potrebne preglede i ovo što se desilo nije posledica fizičkog napora. Ona je na to bila spremna.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA U SUBOTICI : Devojčica umrla na prvom treningu

Porodica je u šoku i ne može da veruje da su u trenutku ostali bez malog anđela.

- Užasno nam je teško, skoro svakodnevno smo se viđali i bila je divno dete. Ne možemo da verujemo šta se dešava - u suzama je kratko rekla baka Pavka. - Lekari su se borili da je spasu ali nisu uspeli.

U ŽOK "Subotica" na čijem treningu se desila tragedija nisu želeli da komentarišu šta se dogodilo, kao i da odgovore na pitanje da li deca pre nego što počnu da treniraju donose lekarska uverenja.

- Videćemo sa roditeljima da li ćemo ovih dana davati zvanično saopštenje kluba. Do tada ne mogu da dajem nikakve izjave - rekla nam je Nataša Jančikin iz ŽOK "Subotica".

Devojčica milog osmeha i toplih očiju je godinama trenirala plivanje u Plivačkom klubu "Spartak Prozivka", gde je kako kažu radila sve neophodne preglede kada god je bilo potrebno i nikakvih problema nije bilo. Mija je svirala i flautu u subotičkoj Muzičkoj školi, a jedno vreme i igrala folklor.

Sahrana prerano preminule devojčice biće danas na Senćanskom groblju u Subotici.


PROČITAJTE JOŠ:
NESREĆA NA PUTU ŠABAC-VALjEVO: Majka i beba povređeni u udesu

PREDMET U TUŽILAŠTVU

ISTRAGA o smrti devojčice u nadležnosti je Višeg javnog tužilaštva u Subotici, gde je rečeno da se čeka zvanični obdukcioni nalaz, posle čega će odlučiti o eventualnim daljim koracima.