JOŠ se ne zna ko je ubio Ivana Stojiljkovića (40) iz Odžaka, čije je beživotno telo, pre tri dana, pronašao njegov rođeni brat Igor na njivi kukuruza u obližnjem ataru Karavukova. Igor je na bratovljevom telu ugledao veliku ranu na glavi, a pored njega je bio Ivanov moped, kao i džakovi sa klipovima kukuruza. Policiju je pozvao odmah.

Danas je u Ulici Lole Ribara 42 u Odžacima vladao muk. Igor je u šoku, kao i njihova rodbina i prijatelji. Niko ne veruje da više nema Ivana. Komšije kažu da je bio vredan momak i da ne znaju šta se to dešavalo sa njim kad je išao u tuđu njivu radi kukuruza.


PROČITAJTE JOŠ:
Usmrćen dok je krao kukuruz

- Pa da je i krao kukuruz, kao što se priča, zar je trebalo da ga neko zbog toga ubije - pitaju se Ivanovi i Igorovi rođaci i prijatelji.

Ivan je u subotu bio na poslu kod privatnika i u popodnevnim satima došao kući, zatim ručao i rekao bratu da ide do druga Švabe, da se dogovore za pecanje. Mopedom je otišao od kuće i više se nije vratio!

Njegov brat kaže da je Ivan znao da svake nedelje ide sa drugom na pecanje, pa mu nije bilo sumnjivo što je tog jutra u sobi našao prazan krevet. Međutim, posle je Igor saznao od Švabe da je Ivan otišao u njivu zbog kukuruza.

- Nije to trebao da radi, da sam za to znao, ja bih ga sigurno sprečio - priča Igor.

Ivan je danas sahranjen na mesnom groblju u Odžacima, a na večni počinak su ga ispratili rođaci, prijatelji...

Kako nam je rekla Jadranka Dedić, zamenik višeg tužioca u Somboru, Ivanovo beživotno telo je pronađeno 9. septembra u kukuruzištu, tridesetak metara od kanala Dunav-Tisa-Dunav, sa povredom glave i ranom na desnoj nozi. Telo je odmah poslato na obdukciju, a pretpostavlja se da je oružje iz kog je pucala nepoznata osoba, velike razorne moći. Dedićeva dodaje da se još ne znaju motivi, ni kako je došlo do ove tragedije. Istraga je u toku.


PROČITAJTE JOŠ:
UŽAS U MITROVICI: Opljačkali meštanku pa napali policiju

ČIJA JE NjIVA

NjIVA u kojoj je pronađeno Ivanovo beživotno telo nije njegova, već je, navodno, iznajmljuje jedna firma iz Sombora. Kako saznajemo, u kukruzištu nisu pronađeni tragovi koji bi direktno ukazivali na ubicu. Odžaci imaju poljočuvarsku službu, ali nismo dobili odgovor da li je poljočuvari obilaze sve njive.