KADA je u ponedeljak uveče puna elana trinaestogodišnja Mija M. iz Subotice otišla na prvi trening Ženskog odbojkaškog kluba Subotica, niko nije mogao ni da nasluti da će on za nju biti fatalan. U prethodnih šest godina ova devojčica trenirala je plivanje, ali je nedavno zatražila od oca da promeni sport i zamolila ga da je upiše na odbojku. On joj je ispunio želju i u ponedeljak je, sa novom ekipom, bila na treningu u hali STŠ "Ivan Sarić".

- Već na samom početku deca su se podelila na one koji su se već bavili sportom i one koja nisu. Počeli su sa zagrevanjem, da trče lagano ukrug po sali i kod trećeg kruga devojčica je počela da pada - kažu i ŽOK Subotica. - Žena koja ih trenira je odmah primetila da se zanosi i da će pasti i priskočila u pomoć da ne udari glavom o pod.


PROČITAJTE JOŠ:
NESREĆA KOD SREMSKE MITROVICE: Voz usmrtio muškarca

Odmah joj je ukazana prva pomoć, Hitna pomoć je vrlo brzo stigla i odvela je na hitan prijem u subotičku Opštu bolnicu. Lekari su se dva sata borili za njen život, ali, nažalost, nije joj bilo spasa.

Prijatelji porodice kažu da je dete bilo zdravo i da je odrasla u sportskom okruženju. Otac Đorđe je poznati subotički džudista, a i majka Jasna se rekreativno bavila sportom. Bila je odličan đak OŠ "Sonja Marinković", a pohađala je i Muzičku školu gde je svirala flautu.

- Svi smo u šoku i ne možemo da verujemo šta se desilo, jer nije imala nikakvih zdravstvenih problema. Bila je puna života i jako se radovala što će trenirati novi sport i steći nove drugare. Roditelji i sestra su neutešni i molimo vas za razumevanje - rekli su nam kratko porodični prijatelji.


POKRENUO SE UGRUŠAK KRVI?

NEZVANIČNO se može čuti da je uzrok smrti bio ugrušak u krvi koji se pokrenuo, ali je telo preminule devojčice ipak poslato na obdukciju u Novi Sad, kako bi se utvrdilo zbog čega se jedan mladi život naprečac ugasio.