MALOLETNI B. K. (14) uhapšen je danas zbog sumnje da je u naselju Doka u Sremskim Karlovcima ubio Živosava Miletića (64), čiji su nestanak policiji prijavile komšije 1. septembra. Prema prvim saznanjima, dečak je nesrećnog čoveka još 31. avgusta vezao za drvo, a telo je pronađeno tek posle deset dana. Miletić nije imao vidljive povrede, pa se sumnja da je umro od gladi i žeđi!

Maloletnik se tereti da je 31. avgusta, u bagremaru na izlazu iz Karlovaca, vezao ruke i noge šezdesetčetvorogodišnjem sugrađaninu iz Sremskih Karlovaca i tu ga ostavio. Navodno, nije imao nameru da ga usmrti, već "samo da ga veže". Živosav je, kako je danas saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, u međuvremenu preminuo, a telo je odneto u Institut za sudsku medicinu.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS KOD SREMSKIH KARLOVACA: U šumi pronađen leš muškarca

Obdukcijom je utvrđeno da žrtva nema mehaničkih povreda.

- Deset dana je bio vezan za drvo po suncu i kiši. Zbog toga se veruje da je umro u najstrašnijim mukama od gladi i žeđi - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Miletić je za drvo vezan najlonom i braon pertlom. Njima je vezivao gumene čizme, koje je nosio čak i leti. Bio je u sedećem položaju, a telo u fazi raspadanja.

NIJE MOGAO DA BRINE O SEBI PREMA rečima meštanke Sremskih Karlovaca, koja ne želi da joj se ime objavljuje u novinama, 64-godišnjak zbog prirode svoje bolesti nije mogao da se sam brine o sebi. Navodno, o tome postoji i lekarski izveštaj, ali nikada nije bio smešten u neku ustanovu.

Leš su slučajno pronašli meštani, a pažnju im je privukao neprijatan miris koji je počeo odatle da se širi.Nakon saznanja da je u ovoj sremskoj varoši nađeno beživotno telo, među meštanima se brzo pronela vest da je reč o Živosavu Miletiću. On je navodno imao psihičkih problema, a živeo je sa majkom (85), koja ima iste zdravstvene tegobe.

- Poslednji put sam ga videla 31. avgusta - kaže meštanka Sremskih Karlovaca, navodeći da je i majka 64-godišnjaka govorila da joj je sin nestao. - Sutradan smo nas nekoliko krenuli da ga tražimo, ali ga nigde nije bilo. Čak smo i po gradu zalepili fotokopiju njegove slike iz lične karte, ali se niko nije javljao.

Pokojni Živosav je bio tih i povučen i kako pričaju meštani "ni mrava ne bi zgazio"

- Možda je jadan pokušavao da se oslobodi, ali, nažalost, nije uspeo. Ne znamo ni da li je dozivao upomoć, jer niko ništa nije čuo - pričaju poznanici Miletića.

Za 14-godišnjaka osumnjičenog za ubistvo pojedini meštani kažu da im je poznat po problematičnom ponašanju. Vele još da je dolazio u naselje Doka, gde je Miletić živeo sa majkom.


PROČITAJTE JOŠ:
DETALjI ZLOČINA U ITALIJI: Tašta spasla dete, ubica potom pucao u sebe!