Trinaestogodišnji Saša M., koji je povređen u petak uveče u teškoj saobraćajki kod Belotića, još uvek je u jedinici intenzivne nege na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Šapcu. Lekari njegovo stanje ocenjuju stabilnim, ali ipak, danonoćno bdiju nad njim.

Kako "Novosti" saznaju, povrede malog Saše su bile toliko teške da ni najiskusniji hirurzi nisu verovali da će preživeti. Sigurnosni pojas prilikom udarca dečaka je gotovo presekao napola!


PROČITAJTE JOŠ:
Bogatić: Majka izvukla sina iz zapaljenog auta!

Kobne večeri Saša je bio na treningu u šabačkom karate klubu gde ga je dovezla majka Gordana. Ne sluteći ništa, žena je dete nakon aktivnosti nahranila i krenula put Klubaca kod Loznice gde imaju vikend-

- kuću. Porodica, inače, živi u Bijeljini u Republici Srpskoj.

Iz nepoznatih razloga, automobil se zaneo na drumu u prometnom Belotiću i nesrećna Gordana je udarila u betonski stub pored puta, koji se odmah zapalio. Vatra se proširila i na automobil.

GORELE TRI VATRE Naši sagovornici u Belotiću, gde se desila saobraćajka, kažu da je požar mogao progutati i majku i dete. Zapalio se transformator na stubu, kao i trafostanica u neposrednoj blizini. Niko nije stigao da čestito odreaguje, ali majka je skočila u vatru, a da nje takve nije bilo dete ne bi imalo nikakve izglede da preživi.

- Vratna deo kičme joj je teško povređen, ali je bila dovoljno pribrana da, ne čekajući nikoga, izvuče mališana iz auta - kaže naš izvor iz istrage. - Dete je, izgleda, zaspalo usput, pa nije ni reagovalo, a pojas se toliko zario u njega da ga je mogao preseći napola.

PROČITAJTE JOŠ: STRAVIČNA NESREĆA U KRAGUJEVCU: Žena ostala bez noge, a vozača odžeparili!

Ništa drugo lekari Hitne pomoći nisu mogli nego da pojure u bolnicu i spasavaju ga usput od iskrvarenja. Direktor Opšte bolnice u Šapcu dr Slobodan Popović, juče je za "Novosti" potvrdio da je najveća pretnja za život dečaka, praktično, bila mogućnost da izgubi previše krvi, što su hirurzi prvo zbrinjavali.

- Još je u jedinici intenzivne nege, što se i podrazumeva jer je u toku postoperativno lečenje i sada je potpuno stabilan. Radili smo dodatne analize jer se moglo desiti da je od siline udara povređen još neki od vitalnih organa. Bili su neurolog i ortoped. Verujem da će dete biti dobro - rekao je dr Popović.


S povređenom majkom dečaka nismo uspeli da kontaktiramo. U bolnici je zbrinuta i poslata na kućno lečenje, međutim, na poruke i pozive ne odgovara. Kako smo čuli od medicinskog osoblja, onako kontuzovana i sa ortopedskom kragnom, ona se trudi da što češće zove i dolazi da bdi nad dečakom.

Istražni organi i dalje se bave uzrocima ove saobraćajke, a policija je već najavila da će protiv majke Gordane biti podneta odgovarajuća prijava. Kako god bilo, kažu Mačvani, čak i da je kriva za saobraćajku, ona je primerom pokazala šta znači biti majka.