NI posle deset dana se ne zna kome je bila namenjena eksplozivna naprava velike razorne moći koja je 29. avgusta pronađena na raskrsnici ulica Makedonske i Bulevara 24. novembar, kod "Tri kule" u centru Bara. Nezvanično se pominje da je meta bio Baranin Jovan Đurović, brata pokojnog Luke Đurovića bliskog Luki Bojoviću.

Međutim, u policiji ne potvrđuju niti demantuju ove priče, osim što ističu da je istraga još u toku. Ono što se može čuti u lučkom gradu na jugu Crne Gore jeste da je u planiranoj likvidaciji bilo uključeno više osoba. Srećna je okolnost što je "bomba" otpala sa jednog vozila u pokretu i nije se aktivirala. U saopštenju Uprave policije navodi se da je eksplozivna naprava sadržala oko pola kilograma eksploziva, da je bila postavljena uz pomoć magneta i aktiviranje na daljinu.

Pročitajte još - Bojovićev kum ubijen zbog raskola u klanu

Prema evidenciji bezbednosnih službi Crne Gore, Jovan im je odranije poznat, jer je bio u kontaktu sa klanom koji je predvodio njegov brat Luka, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći pre pet godina. Barani pamte nemio događaj iz prošle godine kada je u centru grada na terasi lokala "La eskvina" ranjen Dejan Borović, koji je bio u društvu Jovana Đurovića. Sumnja se da je upravo Đurović bio meta napada snajperiste koji je nišanio iz automobila u pokretu.