Filip Korać, koji je godinama važio za najbližeg saradnika Luke Bojovića (45), gajio je animozitet prema advokatu Miši Ognjanoviću (57) zbog njegove saradnje sa Andrijom Draškovićem (53). Zbog toga je Ognjanoviću jednom opalio šamar, u restoranu "Mali Pariz" i to pred gostima lokala.

- Zamerao je Ognjanoviću njegovu nekadašnju saradnju sa Draškovićem, koga Bojovićev klan smatra krivim za Arkanovo ubistvo. Ono što je Luka odavno oprostio Miši, Filip nikada nije, i koristio je svaku priliku da advokata javno ponizi. To je išlo do te mere da mu je jednom u "Malom Parizu" opalio šamar i to pred gostima - rekao je izvor.

Kako se navodi, policija ispituje da li je Ognjanovićevo ubistvo povezano sa raskolom unutar klana.

- Zbog razdora unutar klana policija pažljivo vodi istragu, jer postoji mogućnost da je bar jedno ubistvo posledica razdora u klanu između Luke i Koraća - navodi sagovornik.

Istovremeno sa istragom koja je usmerena ka svim Bojovićevim neprijateljima, policija je došla i do podataka o veoma ozbiljnom raskolu unutar klana, tj. o potpunom razdvajanju Luke i Koraća, koji je godinama važio za Lukinog najbližeg saradnika, a on je, tvrdi Ekspres, oformio "vojsku" svojih ljudi.

Od tada, navodno, nije dolazio u Srbiju, a prema policijskim podacima, kreće se sa srpskim i crnogorskim pasošem.

Prema rečima izvora, pored rata sa porodicom Šaranović, kao i predstavnicima kavačkog klana, Bojović je proteklih meseci otvorio još dva fronta, od kojih jedan upravo sa Filipom Koraćem.


Luka protiv Koraća i Keke

Klan Luke Bojovića u poslednja dva i po meseca ozbiljno je uzdrman likvidacijama trojice njegovih vrlo bliskih saradnika, raskolom u klanu koji je počeo osamostaljivanjem njegovog prvog operativca u Srbiji Filipa Koraća, ali i, kako „Ekspres” ekskluzivno saznaje – novim ratom u podzemlju koji je taj klan započeo protiv novobeogradskog klana kojim rukovodi Dejan Stojanović Keka.

Sukob sa Kekinom grupom

Istrage ubistava Miloradovića, Milića i advokata Ognjanovića policiju su dovele i do saznanja o novom kokainskom ratu koji klan Bojović vodi sa ekipom Dejana Stojanovića Keke, i to povodom zauzimanja narko-teritorije.

„Šverc narkotika, čija se vrednost meri milionima evra, stvara brojne neprijatelje. I krvna osveta sa Šaranovićima je počela zbog droge, jer je kum Šaranovića – Slobodan Radonjić ubijen 2009. godine u Baru upravo zbog toga što je Luki dugovao novac za izvesnu količinu narkotika. Bojović je u klinču i s kavačkom ekipom, i to kao saradnik njihovih suparnika iz škaljarskog klana. Rat između nekada jedinstvenog škaljarskog klana iz Kotora, koji je i doveo do najvećeg balkanskog mafijaškog rata, počeo je zbog nestanka tovara od 200 kilograma kokaina 2013. godine u Valensiji. Ta španska luka bila je utočište i škaljarskoj i kavačkoj ekipi, ali i Luki Bojovića nakon što je 2010. godine, uplašen da će biti uhapšen posle predaje „zemunca” Sretka Kalinića, pobegao iz Srbije. Valensija nije samo utočište srpskim kriminalcima, već odatle kontrolišu i isporuku kokaina koji se iz Južne Amerike švercuje u Evropu. Valensija je samo jedna od luka u koju stižu brodovi sa švercovanim kokainom. Roba stiže i u Holandiju, gde Bojović ima još jedno važno uporište. Baze u Evropi dalje služe za organizovanje ulične prodaje kokaina, koja je u zemljama Zapadne Evrope zbog više ulične cene daleko isplativija. U tom poslu Bojovićev klan je nedavno započeo novi rat, s Kekinom ekipom.

„Ulično tržište je razlog sukoba. Obe grupe se sada bore da zauzmu što veću teritoriju”, kaže naš izvor.

Strah od Miloša Delibašića

Miloš Delibašić, sestrić Slobodana i Branislava Šaranovića, jedan je od ljudi od kojih Bojovićev klan najviše strahuje. Upravo s Delibašićem je veoma blizak Strahinja Stojanović, pod čiji automobil je postavljena bomba koja je u Zemunu eksplodirala 14 dana posle ubistva advokata Ognjanovića.
Delibašiću se kao članu kriminalne grupe Slobodana Šaranovića sudilo za podstrekivanje na ubistvo Miloša Vidakovića 2013. godine u Budvi. Ubijeni Vidaković bio je kum Strahinje Stojanovića.
Delibašić je oslobođen optužbi u aprilu ove godine, ali nije pušten iz pritvora. On je odmah po izricanju presude upućen na izdržavanje kazne od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.