JASMINA Nikolić (36) je druga žrtva požara koji je u četvrtak ujutru izbio u stanu u centru Leskovca, utvrdila je istraga. Tom prilikom je nastradao i Nebojša Cekić (59), u zgradi u kojoj je živeo. Uzrok požara u stanu na prvom spratu u Ulici 7. juli još je nepoznat. Kako saznajemo, Jasmina je radila u gradskoj Pošti i iza sebe je ostavila troje maloletne dece.

Pretpostavlja se da se plamen širio iz kuhinje i da je potom zahvatio dnevnu sobu, u kojoj su obe žrtve pronađene bez znakova života. Cekić je zatečen u sedećem položaju u fotelji, a vatrom su mu, navodno, bile zahvaćene noge, dok je Jasmina pronađena zgrčena na podu kraj kreveta.


PROČITAJTE JOŠ:
Muškarac i žena stradali u požaru

- Pretpostavio sam da se radi o njoj, jer sam je često viđao u društvu sa Cekom, a u stan su dolazili i drugi ljudi, za koje svi sumnjamo da su narkomani. Ko zna šta se tu desilo, ali eto, požar im dođe glave. Žao mi je Ceke. Znam ga od rođenja. Iako je živeo takvim životom, nikada nije pravio nikakve probleme - rekao je jedan od prvih komšija, uz pretpostavku da su se obe žrtve ugušile.

Tome u prilog idu i nezvanične informacije da su sve povrede na telima pokojnika nastale nakon njihove smrti, ali će konačnu reč o tome dati obdukcija. Ne isključuje se mogućnost da su se oboje nastradalih predozirali narkoticima.


SKLONjENA

PREMA pouzdanim informacijama iz leskovačke pošte, Jasmina povremeno nije bila sposobna da obavlja radne zadatke koji su joj kao šalterskom radniku povereni. Često je bila i na bolovanju, a poslovodstvo je bilo prinuđeno da je skloni sa šaltera i da je zaduži za "pozadinske poslove", kao što je razvrstavanje pošte. Nije imala neopravdane izostanke sa posla i trudila se da sa kolegama održi profesinalni odnos i komunikaciju.