NIKOLA Milićev (18), iz Velikog Gradišta, poginuo je u ponedeljak uveče u vikend-naselju Beli bagrem kada je svojim automobilom "sitroen C5" sleteo s puta u kanal i udavio se. U kolima su se nalazila i njegova dva druga - Miloš S. (18) i Lazar T. (18), ali su oni prošli bez povreda.

Do nesreće je došlo oko 21 sat, u povratku mladića s plaže na Srebrnom jezeru. U jednom trenutku, iz neutvrđenih razloga, "sitroen" je izgubio kontrolu i sleteo u kanal. Automobil se pri padu okrenuo na bok, a Nikola nije uspeo na vreme da odveže pojas i iz njega izađe, već se utopio. Njegovi drugovi su uspeli da izađu iz vozila i kanala i pozvali su policiju i Hitnu pomoć.


PROČITAJTE JOŠ:
UDES KOD SREBRNOG JEZERA: Auto sa četvoro ljudi sleteo u kanal i prevrnuo se

- Iza "sitroena" je išao još jedan automobil, i kada je vozač video šta se dogodilo, odmah se zaustavio. Nekako je uspeo da izvuče Nikolu - rekao nam je izvor blizak istrazi.

- Hitna pomoć je stigla u rekordnom roku i pokušala reanimaciju Nikole, koji nije davao znake života. I pored toga je prevezen u bolnicu, gde su pokušali da mu pomognu, ali, nažalost, bez uspeha.

Tužilac je naložio obdukciju tela, koja će pokazati tačan uzrok smrti. Obaviće se i analiza krvi, da bi se utvrdilo da li je mladić bio pod dejstvom alkohola.

- Nikola je bio divan mladić, svi smo u šoku zbog tragedije. Njegova baka po ocu je kod nas u komšiluku, a deda mu je preminuo. On je s roditeljima živeo dalje odavde, jer mu je otac posle ženidbe prešao da živi kod suprugine porodice - pričaju meštani.

Vozilo Hitne pomoći u Velikom Gradištu

U Velikom Gradištu ima više kanala koji su opasni po vozače, pa zbog toga vozači noću treba da budu oprezni.

- I pre mesec dana je jedan auto sleteo u kanal, ali na točkove, pa se vozač lako izvukao bez posledica. Treba proveriti da li su tog dana pili alkohol ili samo bili umorni od sunca na plaži, jer je preko dana bila izuzetno velika vrućina - ispričali su nam meštani Belog bagrema.


PROČITAJTE JOŠ:
STRAVIČAN UDES KOD KRAGUJEVCA: Jedna osoba poginula, dve povređene

UZROK NEPOZNAT

RAZLOG skretanja "sitroena" s puta zasada nije poznat. Vozač koji je išao iza njega rekao je da mu u susret nije dolazilo nijedno vozilo, pa nije pretilo sudaranje. Uzrok i okolnosti ove tragedije utvrdiće istraga, nakon razgovora sa drugovima nastradalog i obavljene obdukcije.