MOJ sin je u kasnim večernjim satima sa drugom Nemanjom Vidovićem krenuo biciklom u šest kilometra udaljeni Bajmok. Otišao je na zabavu u diskoteku, i više se nije vratio. Poginuo je na licu mesta! Ne mogu da verujem da ga više nema.

Ovo je juče za "Novosti" rekao Andraš Bado (58) iz mesta Aleksa Šantić kod Sombora. Njegov sin Goran (17) je nastradao u saobraćajnoj nesreći između subote i nedelje, petnaest minuta posle ponoći, u blizini Bajmoka.

Ovu tužnu vest porodici je javila Goranova drugarica Jovana iz Bajmoka.


PROČITAJTE JOŠ:
STRAVIČAN UDES KOD KRAGUJEVCA: Jedna osoba poginula, dve povređene

- Odmah sam automobilom otišao da vidim šta mi je sa detetom, ali nisam mogao ni da priđem mestu nesreće. Policija me je zaustavila, samo su mi rekli da obavljaju uviđaj - priseća se Andraš.

Kako nezvanično saznajemo, do udesa je došlo kada je vozač N. K. (42) iz pravca Bajmoka ka Šantiću izgubio kontrolu nad "audijem". Prešao je na suprotnu stranu kolovoza i oborio dvojicu biciklista, te je posle toga vozilo sletelo u jarak. Vozač N. K. i suvozač D. A. (28) ispali iz automobila prilikom prevrtanja. Oni su prevezeni u subotičku bolnicu i nalaze se van životne opasnosti.


Rodbina, komšije i prijatelji u dvorištu porodice Bado

Andraš jedva izgovara da je sinovljevo telo u nedelju prepoznao u subotičkoj mrtvačnici, a nakon toga je prevezeno na obdukciju u Novi Sad. Majka Vesna (38) i brat Bojan, godinu dana mlađi od Gorana, otišli su u grad da pripreme sahranu. Za to vreme u Andrašovu kuću dolaze rodbina, komšije i prijatelji da izraze saučeće i bar malo uteše porodicu, ako je to moguće u ovoj nesreći.

Prema očevim rečima, Goran je bio đak drugog razreda Srednje tehničke škole u Somboru. - Bio je vredno dete, voleo je sve da radi i da drugima pomogne - skrhanim glasom izgovara neutešni otac Andraš, držeći Goranovu sliku u ruci. Porodica Bado još ne zna kada će sahraniti Gorana jer čekaju vest iz Novog Sada da preuzmu telo.


PROČITAJTE JOŠ:
TEŽAK UDES KOD KOVILjA: Dve osobe poginule, dvoje povređeno

DVE OPERACIJE

NEMANjA Vidović (17) iz Alekse Šantića, Goranov drug koji je u ovoj nesreći zadobio teže povrede, prevezen je u subotičku Opštu bolnicu. Imao je dve operacije, a kako smo saznali, nije životno ugrožen.

SVAKOME SE NAŠAO

NE znam kako će roditelji to da izdrže. Bio je vredan momak, komšija, i družio sa sa mojom decom. Svakome je umeo da se nađe - priča Jelena, komšinica porodice Bado.