KRUŠEVLjANIN Dragan Tomić (56), čiji je nestanak prijavljen 3. jula, sve do pre nedelju dana viđan je na više lokacija u gradu, ali ga, po dojavi i dolasku na lice mesta, porodica ipak nije zaticala. Opsežna potraga u privatnoj režiji još nije dala rezultate, pa porodica sada traži nove tragove.

- Pretpostavljamo da je sada slabije prepoznatljiv u odnosu na fotografiju koju smo lepili po gradu, verovatno mu je i brada prilično porasla - predočava za "Novosti" snaja Marina Tašov, dodajući da su pretražili i najzapuštenije objekte po Kruševcu, napuštene narkomanske "štekove" i neka privremena skloništa za lutalice. - Odmah po nestanku, ljudi su ga viđali na Novom groblju, u naselju Lazarica, kod fabrike "Rubina", prema autobuskoj stanici. Reagovali smo čim bi nam se neko javio, ali ispostavilo se da više nije bio tamo. Poslednje što smo našli, bile su njegove papuče u naselju Bare.

PROČITAJTE JOŠ - NESTAO PRE DEVET MESECI: Dokumenta kući - Tomice nema

Tomić ima problema sa pamćenjem i demencijom, što je posledica povrede od pre dvadesetak godina, kada je kundakom udaren u glavu prilikom oružane pljačke u inostranstvu, gde je radio kao konobar na železnici. Morao je u invalidsku penziju, ali se srećno oženio Maricom i otac je dva sina. Potomci napominju da o ocu brinu i da je, uz terapiju, potpuno funkcionalan. Bez lekova je, međutim, duže od mesec dana.

Porodica veruje da se zbog potimog i tihog karaktera njihov nestali član uklopio u neku zajednicu beskućnika. Činjenica da je viđan kod groblja ukazuje na to da je tamo uzimao hranu koju su poštujući običaje donosili ožalošćeni Kruševljani.

PROČITAJTE JOŠ - MISTERIOZNO NESTAO: Porodica traga za Radoslavom Kuzmanovićem (78)

INFORMACIJE

SVI koji vide nestalog Dragana Tomića ili čuju bilo kakvu informaciju koja bi mogla da pomogne u njegovom pronalaženju, to mogu da jave porodici na brojeve telefona 062-96-75-441 ili na 037-34-35-557. Novi tragovi možda mogu dovedu do rešenja ovog misterioznog slučaja.