PREBIRAM po svakoj sekundi poslednjih dana našeg života. Imala je sve što je poželela. Bila je radosna jer se upisala ove godine na Fakultet tehničkih nauka. Planirali smo letovanje u Egiptu, trebalo je da putujemo 31. avgusta, ona je već odabrala kupaći kostim. Dan pre tragedije, sva radosna preuzela je vozačku dozvolu. Zar se neko ko razmišlja o smrti, toliko raduje novim stvarima?

Ova pitanja Luka Božić (25) vrti u mislima neprestano od subotnjeg jutra kada se ispostavilo da njegova sestra Aleksandra (20) nije ostala da prespava kod drugarice Anje. Vesti su ubrzo počele da bruje o devojci koja je prethodne večeri skočila sa Mosta slobode u Novom Sadu.

Pročitajte još - UŽASAN KRAJ POTRAGE: U Dunavu pronađeno telo nestale Novosađanke

Pitanja je mnogo, ali odgovora nije bilo ni u ponedeljak, dan pošto su ronioci Žandarmerije izvukli iz Dunava beživotno telo mlade devojke i u njenom džepu pronašli vozačku dozvolu koja je glasila na njeno ime. Luka kaže da je njegova sestra imala sve što je poželela.

- Stalno vraćam u glavi film poslednje večeri - nastavlja Luka. - Bili smo zajedno, kao i obično, sa društvom u kafićima u Ulici Laze Telečkog. Nešto pre dva časa posle ponoći ona je ostala sa drugaricom, a ja sam sa prijateljima otišao u drugi lokal. Nije je bilo kada sam došao kući, ali smo majka i ja pomislili da je prespavala kod drugarice Anje, kako je to inače činila.

Lukina i Aleksandrina majka Ivana se prva zabrinula ujutru kada je čula vest da je neka devojka tokom noći skočila s mosta. Tada su pokušali da dobiju Aleksandru na oba broja njenog telefona. Nije bila dostupna. Strepnja je počela da raste.

Pročitajte još - NESTALA DEVOJKA U NOVOM SADU: Poslednji put viđena u Lazinom salašu

Luka tvrdi da njegova sestra nije bila neko ko bi sebi oduzeo život zbog nesrećne ljubavi.

- Koliko mi je poznato, nije imala momka. Nije bila sklona alkoholu, ali volela je da popije čašu belog vina. Tako je bilo i poslednje večeri - nastavlja Luka.

Policija ispod mosta sa kojeg se Aleksandra Božić bacila u Dunav Foto S. Bajić

Tanana nit nade da će se Aleksandra svakog časa pojaviti na vratima prekinula se u porodičnom domu Božića u nedelju uveče oko 22 časa. Aleksandrin otac identifikovao je telo svoje kćerke i pretužnu vest javio bivšoj supruzi i sinu. Majčin lelek prodrmao je višespratnu zgradu u Puškinovoj ulici.

- Ne možemo da verujemo da se takva nesreća dogodila ovoj porodici - kažu komšije Božićevih. - Odavali su utisak veoma složne porodice, ona i njen brat Luka koji je nedavno završio master studije na Fakultetu tehničkih nauka, često su zajedno izlazili u grad.

Pročitajte još - NESTALA NOVOSAĐANKA: Ronioci pretražuju reku kod Mosta slobode

Božići su pre desetak godina izbegli iz Prištine u mirnije, severne predele. Skrasili su se u Novom Sadu, uklopili u novu sredinu. Mada im roditelji žive razdvojeno, dobro su se međusobno slagali. Voleli su za sebe da kažu da ih je Bog pogledao, da su u suštini srećni ljudi.

NEMA TRAGOVA NASILjA

PREMA saznanjima "Novosti", obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja. Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza. Aleksandra Božić biće sahranjena u utorak na Novom groblju u Petrovaradinu u 15 časova.