Trećestepeno veće Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno je oslobodilo vlasnika firme „Centar promet“ Milčeta Rajića (55) iz Požarevca i njegove saradnike, za optužbu da su nezakonitim radnjama oštetili budžet Srbije za 61 milion dinara.

Pročitajte još - Kuburović: Suđenje za "stečajnu mafiju" nerazumno dugo trajalo

Time je preinačena presuda drugostepenog veća Apelacionog suda kojom je Rajić osuđen na dve godine zatvora, Goran Šljapić i Boško Spasović na godinu dana zatvora, a Mirjana Marjanović i Milivoje Karadžić na šest meseci kućnog zatvora.

Ovaj postupak za korupciju, zloupotrebu službenog položaja i privredni kriminal vodio se čak 11 godina u Specijalnom sudu u Beogradu, vezano za navodnu nezakonitu kupoprodaje poslovnog prostora u Požarevcu u korist Rajićeve firme.

Pročitajte još - Država će plaćati milione oslobođenima iz slučaja "stečajna mafija"

Pošto se radi o maratonskom postupku, troškovi suđenja od više stotina miliona dinara, pašće na teret građana Srbije. Građani će platiti i visoku odštetu optuženima, jer oni najavljuju tužbu protiv države zbog nezakonitog pritvaranja. Prvooptuženi Rajić u pritvoru je proveo čak 500 dana, pa mu za to sleduje 7.000 po jednom danu, što će ukupno biti oko 3,5 miliona dinara bez kamate.