Policija iz Inđije identifikovala je dvojicu maloletnika koji su se pre četiri dana iživljavali nad starcem Milanom Š. (64) iz Inđije.

Torturu nad starcem, jedan od njih dvojice, snimao je mobilnim telefonom a kasnije i sam snimak postavio na društvenu mrežu Fejsbuk, što je dovelo do zgražavanja javnosti.

Maloletnici od 17 godina, su u utorak oko 17 časova, fizički nasrnuli na Milana koji je izbeglica iz Hrvatske i živi sam u vikend-naselju u okolini Inđije, gde ima kontejner i svoje vozilo u kojem spava.

Pročitajte još - Starca od 96 godina udario i opljačkao

- Starac se vraćao iz grada i na ulasku u naselje stao je pored puta da obavi fiziološku potrebu. U njegovoj blizini su se nalazili mladići ali i majka jednog od njih, što je, kako su oni rekli, bio razlog da jedan od dvojice sedamnaestogodišnjaka prvo zapreti a zatim i nasrne na čoveka. Jedan od maloletnika, ga je udario nogom u telo da je starac odmah pao, dok je drugi 17- godišnjak ceo događaj snimao telefonom i kasnije postavio snimak na društvenu mrežu.- kaže za ''Novosti'' izvor blizak istrazi.

Nakon privođenja osumnjičenih lica, akteri ovog događaja su dali izjave u tužilaštvu za maloletnike u Sremskoj Mitrovici, nakon kojih će se dalje odlučivati o njihovoj sudbini. Maloletnicima nije određen pritvor.