NOVOSAĐANIN Stevan Josić (35), zvani Sima Strahota, sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu o zločinu koji se decembra 2016. godine dogodio ispred lokala "Moja kafanica".

Po toj nagodbi, on će zbog ubistva Dragana Jovanovića Gidre (26), nekadašnjeg vođe navijača grupe "G3" novosadske Vojvodine i učestvovanja u tuči i kojoj je usmrćen pilot Dario Roklicer (29), iza rešetaka provesti 12 godina.

PROČITAJTE JOŠ - Pritvor osumnjičenom za ubistvo Gidre: Sima Strahota se brani ćutanjem, sahranjena druga žrtva

- Okrivljeni je prihvatio kaznu zatvora od 11 godina, odnosno dve godine za svako krivično delo posebno - izjavio je Zoran Jakovljević, zamenik javnog tužioca, portparol VJT. - Sudija za prethodni postupak Višeg suda je prihvatio sporazum, te je doneo presudu kojom je optuženi oglašen krivim i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina. Presuda je postala pravosnažna.

Kako navodi Jakovljević, protiv četvorice je podignuta optužnica za učestvovanje u tuči, a protiv jednog za pružanje pomoći učiniocu posle počinjenoig krivičnog dela. Protiv dvojice koji su se teretili za učestvovanje u tuči, postupak je obustavljen.

PROČITAJTE JOŠ - Sestra ubijenog Dragana Jovanovića Gidre: Mrtvom su mu polomili sve kosti lobanje!

Protiv Josića koji se teretio za ubistvo 21. decembra 2016. godine ispred lokala "Moja kafanica" u Novom Sadu, optužnica je bila podignuta juna 2017. godine, ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbama, ukinuo rešenje Višeg suda kojim je optužnica bila potvrđena. Decembra prošle godine slučaj je vraćen Višem javnom tužilaštvu kako bi se istraga dopunila.

Dragan Jovanović Gidra

U toj fazi, javni tužilac je sa Josićem sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Po onome što je zasad poznato, tog 21. decembra u posleponoćnim satima, odnosno oko 4.30, došlo je do svađe, a zatim i tuče u lokalu u kojoj su među gostima bili sada pokojni Jovanović i Roklicer. Sukob se završio kobno, dvostrukim ubistvom, a akteri su se razbežali, dok su Jovanović i Roklicer pretučeni nasmrt drvenom palicom, ostavljeni da leže na trotoaru ispred kafane.

Dario Roklicer

UHAPŠEN NA ULICI

JOSIĆ je uhapšen desetak sati posle nemilog događaja, u Bulevaru Jaše Tomića, nedaleko od Međumesne autobuske stanice. Kod njega je nađena izvesna suma novca, pa se pretpostavljalo da je nameravao da pobegne.