VLADAN Marković Čedo (43), poznati užički preduzetnik i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini grada, preminuo je u sredu uveče, najverovatnije od posledica uboda insekata, ali porodica nije sigurna da je to uzrok tragedije, jer kako kažu, na njegovom telu nije bilo vidljivih uboda.

Jeziva smrt majstora poznatog većini Užičana šokirala je žitelje grada na Đetinji, a nesreća se dogodila dok je Marković brao maline u bajinobaštanskom selu Zlodol gde je imao imanje.

Oko 19 časova on je izlazeći iz malinjaka u Zlodolu, krenuo prema kući zajedno sa suprugom i snajom. Tada je, prema rečima medicinara koji su prvi razgovarali sa meštanima, primetio da su prasad pobegla iz ograđenog prostora. U nameri da prasad vrate, Marković i ostali, zadržali su se na livadi. Odmah zatim, Vladan se svojoj tetki, prema rečima medicinara "požalio da ga je nešto ubolo, u predelu glave".


Pročitajte još: STRADAO NA BOVANSKOM JEZERU: Penzionisani policajac preminuo od ujeda ose!

- U 19.20 ekipa Hitne pomoći u kojoj su bili lekar, dve medicinske sestre i vozač uputili su se pod rotacijom u Zlodol. Iako smo reagovali brzo, bilo je kasno da se život spase. Pokušaji reanimacije su trajali jedan sat, ali nažalost nisu pomogli - kaže dr Stojanka Đurić, direktor Doma zdravlja u Bajinoj Bašti.

Odmah po prilasku kući, Markovićevo stanje se naglo pogoršalo, posle čega je došlo do smrtnog ishoda.

- Na oko pedeset metara od kuće, Vladan je zatražio čašu vode, požalivši se da ga je u predelu glave najverovatnije ujela osa. Gledala sam, ali nikakvog traga ujeda nije bilo. Zatim je Vladan seo na zemlju, a njegovo lice je naglo počelo da crni... Supruga Aleksandra je odmah pritrčala do njega, pokušala je da mu izvadi jezik iz grla, ja sam mu trljala noge... Spasa nije bilo - govori Dušanka D. iz Zlodola, tetka stradalog.Pročitajte još:STRAŠNA SMRT: Ženu u kolicima stršljenovi uboli 150 puta

Ni Vladanov brat Dragan, nije siguran šta je uzrok smrti iako je na lice mesta stigao nekoliko minuta posle Hitne pomoći.

- Ne znam od čega je Vladan umro. Dok sam njegovo telo oblačio i stavljao u sanduk, nigde nisam mogao videti ni najmanji trag uboda. I doktor iz Hitne pomoći nije video ubod, pa je predložio obdukciju. Ja sam to odbio - ispričao je Dragan, dok su prijatelji, familija i brojne mušterije dobro poznate radnje pristizale da porodici izjave saučešće.

Uz simptome koje je Vladan imao, jedino što sugeriše da bi uzrok smrti mogli biti ubodi insekata, je činjenica da na livadi gde se tragedija dogodila postoji osinjak.

Marković je bio oženjen suprugom Aleksandrom na čijim je rukama izdahnuo.

Marković je kao poznati, uspešni zanatlija i preduzetnik 2012. postao odbornik SNS u Skupštini grada Užica, a u vladajućoj stranci je od 2008. godine.

Vladan Marković biće sahranjen u petak, na groblju Sarića osoje.

Vladanov brat Dragan

NEUTEŠNI

PAR nije imao dece. Živeli su na jednom spratu kuće u Užicu, na koštičkoj krivini gde se nalazi i Užičanima dobro poznati auspuh servis "Var", koji je Vladan držao sa bratom. Na drugom spratu iste kuće, žive i njegovi roditelji, neutešni posle iznenadne smrti sina.