NA suđenju Branku Sekuloviću za zločin na Vidikovcu 2007. u kancelarijama njegove firme "S kompani" u sredu su svedočili članovi porodice trojice ubijenih mladića. Glavni pretres se nastavlja 11. oktobra kada bi trebalo da bude saslušan otac optuženog sa kojim je vodio posao, kao i Sekulovićeva supruga koja je u vreme ubistva bila jedan od njegovih zaposlenih.

Sekulović, koji je bio u bekstvu do 2016, na početku procesa prošlog meseca, rekao je da nije kriv i da nije on ubio Dušana Pejovića (24), Vladana Samardžića Globusa (29) i Darka Živkovića (32).

- Ubio ih je Crnogorac čije ime ne smem da kažem - ispričao je tada Sekulović.

Majka jedne od žrtava, Slobodanka Samardžić, rekla je da o samom događaju zna samo priče koje je čula od policije, poznanika i ono što je pročitala u novinama.

- Sekulovićevo ime mi je ostalo u glavi, pošto sam ga videla na priznanici, u fioci kod sina, na 27.000 evra i 25.000 dolara - ispričala je majka Vladana Samardžića Globusa.

PROČITAJTE JOŠ - ZLOČIN U FIRMI "S KOMPANI": Posle 11 godina biznismen pred sudom zbog trostrukog ubistva

Prema njenim rečima, posle ubistva pojavio se i ugovor o kupovini stana, na ime sina Vladana. Međutim, ispostavilo se da je u katastru upisana Sekulovićeva porodica i da je promenjena brava na vratima.

PROČITAJTE JOŠ - SUĐENjE ZA TROSTRUKO UBISTVO NA VIDIKOVCU:Ubio ih je Crnogorac, ime ne smem da kažem


Jasmina Pejović, Dušanova majka, takođe je rekla da joj nisu poznati detalji zločina.

- Moj sin se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i streljan je - kazala je Jasmina. - Znam da nije imao nikakve dugove. Ne poznajem optuženog, ali sam deset godina čekala trenutak da ga vidim. Moj sin je dugo igrao tenis u klubu Miliconar. Prestao je kada više nismo mogli da finansiramo. Radio je dostavu pice, a dva dana pre svega ovoga, podneo je zahtev Nacionalnoj službi za zapošljavanje, konkurisao je za "startap", kako bi otvorio svoju piceriju.

"LUDAK MI JE VRATIO PARE"

DANICA Živković, supruga ubijenog Darka, znala je da Sekulović duguje novac njenom mužu:

- Dva, tri dana pre smrti, mi smo ostali bez para, ali on nije hteo da pozajmljuje, jer je rekao - vratiće mi Sekulović novac. Tog dana čuli smo se po podne, uveče je trebalo da idemo na večeru. Rekao mi je - "ovaj ludak mi je vratio pare. Idem u Resnik, pa se čujemo..." Nije mi se javljao celo veče, sutradan mi je jetrva rekla da je ubijen.