MESEC dana nakon brutalnog prebijanja Snežane Palić iz Bele Crkve na svadbi u tamošnjem restoranu "Park", policija je u utorak podnela krivičnu prijavu protiv Vladimira J., zbog nanošenja teških telesnih povreda. Ostali batinaši, među kojima je bio i Dalibor V., pa čak i Vladimirova devojka M. V., zasada neće biti krivično gonjeni.

PROČITAJTE JOŠ - Mladoženjinu tetku pretukli svatovi!

Reč je o grupi ljudi sa kojom građani Bele Crkve godinama imaju problema. Jedan od pripadnika grupe izvesni S. Z. u utorak je dospeo u fokus posle napada na novinara Stefana Cvetkovića, poznatog po misterioznom nestanku od pre mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ - Prebijanje u Beloj Crkvi: Tukli iako su na uslovnim kaznama

"Novosti" su prve objavile priču da je Vladimir J., koji se sve vreme nalazi na slobodi, 2. juna, na svadbi Snežaninog bratanca, naočigled pune sale svatova, pretukao nesrećnu ženu. Ona je zbog zadobijenih povreda imala komplikovane operacije lica. Na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Beogradu ugrađena joj je plastična jagodična kost, a operisane su joj i sinusna i vilična kost. Tek nakon što joj bude urađena magnetna rezonanca glave, pošto se žali na bolove i gubljenje svesti, utvrdiće se dalji stepen njenih povreda.

ŠTAKOM PO LICU MUŠKARAC S. Z. (39) koji je u utorak uhapšen zbog napada na novinara Stefana Cvetkovića bliski je prijatelj Vladimira J. S. Z. je u ponedeljak uveče aluminijumskom štakom koju koristi kao pomoć pri hodanju, udario Cvetkovića. Do incidenta je došlo u bašti jednog belocrkvanskog kafića, a Cvetković je zadobio posekotinu na čelu. Ovaj napadač je bio na uslovnoj kazni zbog napada na novinara 2015, i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nanošenja lakših telesnih povreda.


Snežana kaže da njeni batinaši, koji su dobro poznati organima reda zbog brojnih ekscesa, prave ogroman pritisak na nju i njenu porodicu, kako ne bi pokrenula i privatnu tužbu. Lično su im, kaže, tražili da se "primire", a potom su im, kao opomenu, polupali automobile. Palići su o tome obavestili policiju.

- Iste večeri, kada sam, po izlasku iz bolnice, bila u policiji da dam izjavu o dešavanjima sa svadbe, razbili su šoferšajbne na mom i muževljevom automobilu, koji su bili parkirani ispred kuće - tvrdi Snežana.

- Nakon što je policija otišla sa uviđaja, razvalili su kutiju na banderi i isključili struju celoj ulici. Znaju svaki naš korak, ne znam više šta da mislim.

Ipak, ističe da neće odustati, dok ih sve ne vidi iza rešetaka.

- To su lokalni mangupi. Cela Bela Crkva ih se plaši. Iz tog straha svi se sklanjaju, umesto da se udružimo i da im stanemo na put - ističe Palićeva.