ČETVOROGODIŠNjI Vuk Stefanović iz Smedereva, koji je preminuo usled teških povreda kada je na njega pala dvorišna kapija komšija, teška oko 200 kilograma, sahranjen je danas na Novom groblju u Smederevu. Jeziva tišina, narušena tek prigušenim jecajima, pratila je pogrebnu kolonu do večnog odmorišta mališana koji je, nesrećnim slučajem, nastradao u nedelju uveče.

Maleni, beli kovčeg, beli krst, veliki braon plišani meda sa crnim florom, nebrojeni venci i buketi cveća bili su slika koja je svima cepala srce. Roditelji Dragan i Margareta, bake, deke, rodbina, prijatelji... Svima se na licima čitala samo neopisiva žalost i neverica zbog tragično prekinutog mladog života.


PROČITAJTE JOŠ:
SMEDEREVO: Komšijska kapija ubila dete

- Mali Vuk sa krilima anđela svakom je punim srcem sa osmehom prilazio. Pun života, razdraganosti, sreće, igre, balgostanja i zdravlja. Ali, sve je, nažalost, prekinuto u jednom tragičnom trenutku... Svi znamo da će tebi brate i Margareti biti teško da nastavite da živite. Teši nas saznanje da je mali Vuk od danas među anđelima, i da nas posmatra onim istim, blaženim osmehom - kazao je njegov stric u potresnom govoru opraštajući se od dečaka u ime roditelja i najmilijih.

Poslednje reči koje su dečaka ispratile bile su stihovi Vladislava Petkovića Disa: "Možda spava sa očima izvan svakoga zla, izvan stvari, iluzija, izvan života, možda živi i doći će posle ovog sna..."

- Pustite me kod moga Vuka - zavapila je majka kada je kovčeg sa telom spuštan u raku.

Odmah za sandukom, majka je u raku spustila i plišanog medveda.

Vuk Stefanović, koji je u februaru napunio četiri godine, bio je jedino dete Dragana i Margarete. Nastradao je kada je na njega pala kapija na komšijskom dvorištu prekoputa porodične kuće Stefanovića. Kapija nije imala graničnik, te je ispala iz šina, i pala na mališana. Dečak je sa teškim povredama glave odmah prevezen u Urgentni centar u Beogradu, ali mu, uprkos naporima velike ekipe lekara, nije bilo spasa. Preminuo je dva sata nakon nesreće.

Kako je tačno došlo do iskliznuća kapije, zasada se pouzdano ne zna. Prema našim saznanjima, dečak se igrao kod kapije sa starijom devojčicom, ćerkom komšija, dok su roditelji i komšije stajali i pričali na samo nekoliko metara od dece. Veruje se da su deca gurala kapiju, te je iskliznula jer nije imala graničnik.


PROČITAJTE JOŠ:
Dečaci ne odgovaraju za smrt beskućnika u Kruševcu


DEVOJČICA POKUŠALA DA POMOGNE

KADA je kapija pala, čak je i sedmogodišnja devojčica pokušala da je digne, ali su odmah prišli roditelji i brzo podigli kapiju i izvukli dečaka.

Vlasnici kuće čija je kapija pala na dečaka tog dana su doputovali iz Švedske, i nameravali su da je obezbede narednih dana.