BIO je sa dedom na njivi, počela je kiša, verovatno su požurili nazad kući. Deda Dušan Stojanović (75) bio je za volanom, komšija je sedeo na braniku iznad točka, a Bogdan je ležao u prikolici, pokriven praznim džakovima da se sakrije od kiše. Komšija je video da dolazi voz, i povikao je "deda daj gas", međutim voz je udario u prikolicu i našem detetu nije bilo spasa. Govori ovako, kroz suze stric mladića Bogdana Stojanovića koji je u petak oko 15 sati stradao na pružnom prelazu u selu Trupale kraj Niša.

Mašinovođa S. G., koji je upravljao međunarodnim putničkim vozom koji je saobraćao iz Beograda za Sofiju, kaže da je video kako traktor stoji ispred pružnog prelaza.

- Trubio sam i kočio koliko sam mogao. Traktor je prvo stajao ispred pruge, ali je u trenutku naglo krenuo, ali to, na nesreću, nije bilo dovoljno brzo da se izbegne tragedija - rekao nam je kratko S. G.

PROČITAJTE JOŠ - Mladića ubio voz kod Niša

Od siline udarca, telo mladića policija je pronašla dvadesetak metara od traktora i mesta nesreće. Dom Stojanovića, u subotu zavijen u crno. Hitna pomoć u subotu ujutru obišla je njihov dom i više puta pružila ukućanima potrebnu medicinsku pomoć. Nesrećni deda Dušan koji je bio za volanom, ne može da dođe sebi, više puta je dobio sedative, kao i lekove za visok pritisak. Proklinje trenutak kada je seo u traktor.

PROČITAJTE JOŠ - Krenuli po kolegu, poginuli na pruzi

- Šta sam uradio dete moje - govori tiho.

Ni meštani sela Popovac u kome je živeo Bogdan, ne mogu da veruju da je strašna tragedija zadesila baš Stojanoviće.


Mladićev deda Dušan Stojanović (čuči)


- Bogdan je bio divno dete, rastao je sa ocem i bakom, oni su ga čuvali od godinu dana. Prošle godine slavili smo njegovo punoletstvo. Nedavno je završio srednju školu i spremao se da ode da živi u Nemačku kod rodbine sa majčine strane. Zla sudbina odnela ga je na put na koji nije ni slutio da će otići - kažu komšije Stojanovića.

Lekari, nažalost su samo konstatovali smrt


ZA DVE GODINE TREĆA TRAGEDIJA

- NIJE prvi put da se baš na ovom prelazu dešavaju ovakve nesreće, jer pružni prelaz kod Trupala nije obezbeđen polubranicima ili branicima - kažu meštani ovog sela, kao i obližnjeg Popovca. - Ovo je treća nesreća u poslednje dve godine, i sve se dešavaju u ovom periodu kada zaraste trava pa se voz ni ne vidi - dodaju.

Bogdan će u nedelju biti sahranjen na groblju u Popovcu.