JAGODINA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su L. Đ. (20) iz Jagodine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polnih sloboda prema maloletnom licu i neovlašćen pristup tuđem računaru, računarskoj mreži i tuđoj bazi podataka, navodi se u policijskom saopštenju.

L.Đ. se tereti da je u maju ove godine neovlašćeno pristupio računaru jedanaestogodišnjeg dečaka. Potom je, kako se sumnja, sa fejsbuk profila tog dečaka ostvario komunikaciju sa jedanaestogodišnjom devojčicom od koje je zahtevao da se fotografiše bez odeće i da mu pošalje fotografije, što je ona i učinila.

Pročitajte još - Foto-montaža nage devojčice


L.Đ. se sumnjiči da je pokušao da navede devojčicu da se sastanu i ostvare intimni kontakt, ali do tog susreta nije došlo.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.