MARINA Savić (35) oglašena je krivom zbog ubistva svoje prijateljice Mirjane Kostić (49) i u Višem sudu u Zaječaru nepravosnažno osuđena na 15 godina zatvora.

Kako je ustanovljeno, ona je, u aprilu prošle godine, Kostićevu ubila sa više od 30 udaraca kuhinjskim nožem u stanu žrtve u zaječarskom naselju Kraljevica, nakon čega je u stanu izbio požar. Prvo se sumnjalo da je nesrećna žena stradala u vatri, ali je posle obdukcije ustanovljeno da je ubijena.

Pre ubistva, Kostićeva je prodala garsonjeru, kako bi školovala sina koji studira u Novom Sadu. To je ispričala Mariji Savić, koja ima privatnu firmu i navodno je poslovala s gubitkom.

Savićeva je, navodno, došla kod Kostićeve i tražila joj novac na zajam, ali joj je nesrećna žena odgovorila da nema novac, nakon čega je došlo do svađe. U jednom trenutku Marina je pobesnela, dohvatila nož i počela da ubada Mirjanu, tražeći da joj prizna gde drži novac.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA KOD BAČKE PALANKE: Muškarac se utopio u Dunavu

Kostićeva je počela da zapomaže, ali je Savićevu to još više razbesnelo. Komšinici je zadala više udaraca nožem, nakon čega je pobegla. U tom trenutku sa šporeta, na kojem je Mirjana kuvala ručak, žar je pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Teško ranjena Mirjana, nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.