Peć (ponedeljak,18.jun) - Sudija Osnovnog suda u Peći Sulj Ljokaj, doneo je rešenje kojim se Miloradu Zakiću(69) povratniku iz Kline produžava pritvor na još dva meseca.


Naime, Zajić koji je uhapšen kada je otišao u policijsku stanicu u Klini da prijavi pljačku pokućstva, uhapšen je zbog navodnog ratnog zločina zbog čega se već tri meseca nalazi u kućnom pritvoru u svojoj kući u Klini.


Pročitajte još: UHAPŠEN SRBIN NA KOSMETU: Povratnik priveden u Klini


- Specijalna tužiteljka konstantno krši pravo na odbranu mog klijenta neodobravajući nam na uvid u spis predmeta iako je moj branjenik dao izjavu pred tužiteljskom. Istragu koju specijalna tužiteljka vrši prekrivena je velom tajni izbog izbegavanja obaveza da nas o izođenju dokaza obavesti. Moj klijent je poodmakle životne dobi pa mu mera kućnog pritvora zaista teško pada i onemogućava ga u najosnovnijim životnim potrebama - ističe advokat Dejan Vasić, Zajićev branjenik napominjući da je na rešenje o produžetku pritvora Zajići uložio žalbu Apelacionom sudu u Prištini, kao i da očekuje da njegovi argumenti budu uvaženi odnosno da njegov klijen bude pušten na slobodu.


Pročitajte još: SUPRUGA UHAPŠENOG SRBINA NA KOSMETU: Moj Milorad nije zločinac, hoće da nas zastraše


Inače, Zajić se u kućnom pritvoru nalazi već tri meseca, a na teret mu se stavljaju navodne paljevine albanskih kuća što negiraju predstavncii Srba sa ovog područja koji ističu da je suština podnošenja prijave protiv Zajića namera Albanaca da sedokopaju njegove imovine odnosno kuće koju poseduje u samoj Klini.

D.Z.