DEJAN Milenov (18), maturant iz Gornje Ljubate kod Bosilegrada, izboden je nožem u noći između ponedeljka i utorka u centru Surdulice posle kraće prepirke zbog "loše" muzike. Njega je, kako saznajemo, sa tri uboda nožem "skakavcem" u stomak ranila Marina Trajković iz Ćurkovice kod Surdulice (34).

Prema nezvaničnim informacijama, incident se dogodio oko ponoći na surduličkom šetalištu, kod zgrade "Elektrodistribucije", gde je Marina Trajković bila sa svojim bratom Marjanom. Mladić je uključio muziku na mobilnom telefonu, što se nije dopalo Milenovu koji im je prišao i negodovao, tražeći da se muzika promeni. Posle kraće prepirke, Milenov je udario Marjana, što je isprovociralo Marinu da potegne "skakavac" i zada mu tri uboda u predelu stomaka. Povređeni Milenov je brzo prevezen u ZC Surdulica, a zatim i u Klinički centar u Nišu, izgubio je dosta krvi, ali, kako saznajemo, povrede nisu opasne po život.

PROČITAJTE JOŠ - KRVOPROLIĆE U NOVOM SADU: Muškarac povređen nožem?!

Prema svedočenjima očevidaca, Milenov, maturant Tehničke škole u Surdulici, bio je u pripitom stanju, a oni koji ga poznaju, navode da je sklon kavgama.

Sa druge strane, ni Marina Trajković ne može da se pohvali dobrom reputacijom među Surduličanima koji je ocenjuju kao "nestabilnu osobu". Na društvenim mrežama se, inače, predstavlja kao "Marina Smrt". Sagovornik "Novosti", koji je želeo da ostane anoniman, navodi da ona iza sebe ima propali brak. Bila je udata u Vladičinom Hanu i priča se da je tukla muža pre nego što ga je napustila. Nadimak je "nasledila" od oca koga zovu Ljuba Smrt, ali ne zbog agresivnosti, već zato što je kao auto-mehaničar - "smrt za kvarove".

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, Marini Trajković je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ - KRVAVI OBRAČUN KOD KRAGUJEVCA: Muškarac izboden nožem, osumnjičeni uhapšen


MILENOV SE OPORAVLjA

STANjE povređenog Milenova je stabilno, iako su u niškom Kliničkom centru zbog krvarenja morali da mu odstrane slezinu. Prema rečima prof. dr Radmila Jankovića, direktora Centra za anesteziologiju i reanimaciju, morali su i da obave drenažu grudnog koša:

Dejan Milenov Foto Fejsbuk

- Pacijent je stabilno i nije na aparatima za disanje. Analize krvi pokazuju parametre oporavka i očekujemo da za nekoliko dana napusti Intenzivni blok. D. A.