U TOM trenutku ja sam video penal i zato sam svirao kazneni udarac. Na mestu na kom sam stajao, video sam da je ruka igrača bila spuštena. Zato sam mislio da je bilo igranje rukom, i latio se pištaljke.

Dan po izlasku iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu, u kom je proveo nešto manje od 30 dana, ovo u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti", kaže Srđan Obradović, fudbalski sudija iz Jagodine, osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. maja u Subotici.

Posle gotovo mesec dana od fudbalskog susreta, Obradović kaže da bi, kada bi se i danas našao na istoj poziciji na terenu i video identičnu situaciju, sigurno ponovo svirao penal.

- Video sam igranje rukom - kategoričan je Obradović, koji 17 godina deli pravdu na fudbalskim mečevima, a Superligu sedmu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ - SUDIJA OBRADOVIĆ: Svirao sam penal jer sam video igranje rukom

Obradović objašnjava da mu je u momentu kada je dosudio kazneni udarac, prišao kapiten Radničkog i pitao ga da li je siguran da je bio penal, na šta mu je ovaj odgovorio da jeste, jer je video igranje rukom.

Odgovarajući na naše pitanje da li se oseća kao žrtveno jagnje, Obradović je samo kratko rekao, da ko radi, taj i greši.

Obradovićeva zloupotreba se, kako saznajemo, ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i na taj način, kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove. Dosuđivanjem tog penala je, navodno, oštetio fudbalere Radničkog. Ova dva tima su se, inače, "borila" za treće mesto, poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.