VIŠE tužilaštvo u Negotinu (na slici) podiglo je optužnicu protiv Ljubiše K. (71), iz sela Aleksandrovac, zbog sumnje da je u proteklih pet godina svoju pastorku B. V. (14) primoravao na seksualne odnose i podvodio je za novac. Ukoliko ga proglase krivim, preti mu kazna i do 15 godina robije.

- Ljubiša K. se tokom saslušanja branio da on nije očuh već otac maloletnice, zbog čega smo uradili DNK analizu - saznajemo iz izvora bliskih istrazi. - Međutim, ti rezultati su pokazali da Ljubiša K. i B. V. nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Takođe, posle deteljne analize, koja je obavljena u Specijalnoj zatvorskoj bolnicu u Beogradu, ustanovljeno je da je očuh maloletnice u potpunosti bio svestan svojih postupaka.


PROČITAJTE JOŠ:
STAKLOREZAC PRED SUDOM 13. JUNA ZBOG UBISTVA PEKARA: Gavranoviću za zločin u Resavskoj preti do 40 godina robije

Istovremeno, N. M. (71), iz Zaječara, kojem je maloletnica podvođena, priznao je krivicu i posle dogovora sa Tužilaštvom osuđen ja ne godinu dana robije. On je potvrdio da mu je Ljubiša K. za novac podvodio pastorku, koja ga je oralno zadovoljavala.

Devojčica je u februaru policiji ispričala kako ju je očuh, otkada je napunila devet godina, primoravao na seksualne odnose. Tada je ispričala i da ju je podvodio za novac svom poznaniku N. M. Kazala je da je to trajalo pet godina, pre nego što je sakupila hrabrost da to prijavi.