DOŠAO je u stan da porazgovara o sukobu dečaka koji se dogodio u parku. Govorio je neko vreme i delovalo je da su se smirile strasti. A onda se na izlasku iznenada okrenuo i iz džepa izvadio pištolj. Uperio ga je u mog unuka. Majka dečaka, moja ćerka je tada vrisnula. On je munjevito pomerio oružje u stranu i ranio je. Zet je potrčao ka napadaču, ali je i on istog časa pogođen.

Ovo za "Novosti" priča majka, odnosno tašta, supružnika Katarine J. i Staniše J., koje je u nedelju uveče Zoran G. ranio hicima iz pištolja. Nakon višečasovne potrage, on je danas uhapšen u Beogradu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Pucnjava se dogodila u porodičnom domu Staniše i Katarine J. u Bulevaru maršala Tolbuhina u Novom Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ:
DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Deca se posvađala, a onda je otac jednog od njih upucao roditelje drugog

Kako je "Novostima" nezvanično potvrđeno, incidentu je prethodila svađa između jedanaestogodišnjeg L. J. i šestogodišnjeg I. G. Mališani su se igrali u obližnjem parku kada je L. J. predložio okupljenoj deci da skinu donje delove odeće, a nakon toga i veš. I. G. je odbio da to uradi, nakon čega ga je L. J. udario. Mališan je odmah otrčao kući, a roditelji su ga zbog zadobijenih povreda odveli kod lekara. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je morao da ide na ušivanje.

Izrevoltiran zbog svega što se desilo, Zoran G., otac napadnutog šestogodišnjaka, uputio se ka stanu svojih komšija. Navodno, roditelji mališana su raspravljali o incidentu koji se desio između dece.

Katarina i Staniša sa sinom

- Uplašili smo se kada smo videli pištolj. Nakon što je ispalio prvi metak ništa se nije čulo, video se samo dim. Moju ćerku je pogodio u nogu, samo milimetar od vene - objašnjava baka. - Počela je da viče, i zet je dotrčao iz druge sobe gde je telefonirao. Zoran je tada ispalio još jedan metak koji je Stanišu pogodio u butinu. Unuk je sve vreme bio prisutan, video je sve što se dogodilo. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Staniša J. i Katarina J. su nakon incidenta prevezeni u Kliničko-bolnički centar "Zemun" odakle su danas pušteni na kućno lečenje. Ispred višespratnice u kojoj žive, tokom dana stajali su pripadnici policije i obezbeđivali ulaz. Komšije o pomenutom incidentu ništa nisu čule.

- Primetila sam samo ispred zgrade kola Hitne pomoći i policije. Neko od komšija mi je rekao da su ranjeni stanari na drugom spratu. To me je začudilo jer nismo čuli pucanjavu - kažu komšije. - Supružnike znamo iz viđenja. Mislim da oni ne žive ovde, već da tu stanuje majka ranjene žene i da su bili kod nje.

Inače, pripadnici beogradske policije uhapsili su Zorana G., zbog zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i nelegalno držanje, nošenje i promet oružja. Nakon policijskog zadržavanja biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ:
Uhapšen zbog sumnje da je nožem nasrnuo na policajca u stanici

PROBLEMATIČNO DETE

KAKO su "Novosti" nezvanično saznale, jedanaestogodišnjak koji je povredio svog druga ima poremećaj hiperaktivnosti. Roditelji su zbog toga bili prinuđeni da dečaka ispišu iz škole koju je pohađao u Zemunu i prebace ga u osnovnu školu koja se nalazi u Novom Beogradu.