NAČIN na koji je likvidiran kum Luke Bojovića, Dragoslav Miloradović (44), ukazuje na to da su napadači profesionalci. Ubistvo sa motora, veliki broj ispaljenih metaka i munjevito bekstvo su "zaštitni znak" pripadnika škaljarske kriminalne grupe, tvrdi, za "Novosti", izvor iz MUP.

PROČITAJTE JOŠ - Ubica iz BiH likvidirao Lukinog kuma

Dve nepoznate osobe ispalile su u ponedeljak uveče oko 20 hitaca u Miloradovića ispred njegove perionice na Karaburmi. Motor koji su vozili pronađen je u Zvezdarskoj šumi - zapaljen.

- Sve ovo su uigrane metode koje koriste "škaljarci" kada se obračunavaju sa nekim - rekao nam je izvor blizak istrazi.

- Mnoga ubistva u Srbiji, Crnoj Gori, ali i drugim zemljama imaju njihov jasan i prepoznatljiv znak.

Potraga za ubicama još nije dala rezultate, ali policija, kako nezvanično saznajemo, istragu usmerava ka najbližim saradnicima ubijenog, a pre svega Filipu Koraću. On je dugo bio "desna ruka" Bojovića i čovek u koga je pokojni Miloradović imao poverenja. Korać je poslove sa narkoticima razgranao i na Crnu Goru, gde se zbližio sa ljudima iz "škaljarskog klana".

U poslednje vreme u srpskom podzemlju su se pojavile informacije da odnosi u Bojovićevom klanu nisu idilični, jer njihov bos, koji je već godinama u zatvoru u Španiji, navodno ne može u potpunosti da kontroliše svoje ljude.

- Očigledno je ovo najozbiljniji potres u Lukinoj kriminalnoj organizaciji, jer je jedan od njegovih najvernijih saradnika likvidiran - rekao nam je izvor iz policije.

- Informacija da je u to možda umešan Filip Korać sigurno nije lako pala Luki.

Filip Korać

Korać je u poslednje vreme punio novinske stupce, a dovodili su ga u vezu sa mnogobrojnim likvidacijama, kao i sa nemirima na južnoj tribini tokom fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana. Miloradović je navodno bio jedan od glavnih ljudi za finansije i logistiku u Bojovićevom klanu. Postoje određena saznanja da je baš on organizovao ulazak novca od narkotika u Srbiju. Pare su stizale skrivene u kamionima. Taj novac je korišćen za dalje grananje poslova, ali i za plaćanje advokata, troškove suđenja...

Najveći sukob Luka je imao sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem. Prva žrtva u njihovom ratu je Slobodanov brat Branislav. Za to ubistvo Šaranović je okrivio Bojovića, pa je iz osvete likvidiran Lukin brat Nikola. Prošle godine, u Crnoj Gori, usmrćen je i Slobodan.

DOŠAO IZ BiH

PREMA prvim rezultatima policijske istrage, ubica je došao iz Bosne i Hercegovine. Njega je u Srbiji dočekao Beograđanin koji mu je pomogao da usmrti Dragoslava Miloradovića i da zatim pobegne sa mesta nesreće.

Miloradović će biti sahranjen danas u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.