MLADIĆ star 24 godine, kome je Piroćanac Aleksanar V. (30) iz Lužničke ulice, makazama za vinovu lozu u ponedeljak ujutro odsekao mali prst jer nije na vreme vratio pozajmljenih 300 evra, oporavlja se od posledica sakaćenja. On je, kako saznajemo, poreklom iz Uroševca, odakle je izbegao sa majkom i nastanio se u Pirotu.

Policija je uhapsila Aleksandra V. i predala ga tužilaštvu, a on će odgovarati za nanošenje teške telesne povrede. On je, kako nam je rečeno u policiji, odranije poznat ovdašnjim pravosudnim organima, kao i mnogima u naselju Gnjilan, koji kažu da je reč o čoveku koji ni od čega ne preza i ničeg se ne boji. Kao takav je prihvaćen i od jednog lokalnog klana, i to kao nemilosrdni uterivač dugova. Do sada je u nekoliko navrata odgovarao upravo zbog prebijanja i povređivanja ljudi, odnosno zbog nasilničkog ponašanja.

Pročitajte još - UŽAS U PIROTU: Dužniku odsekao prst zbog 300 evra

Piroćanac koji je ostao bez prsta, po svemu sudeći je u više navrata pozajmljivao novac od Aleksandra ili od nekog njemu bliskog "poslodavca". Pošto do nedelje nije uspeo da vrati nekoliko stotina evra uz "pripadajuću kamatu", uterivač ga je u ponedeljak pozvao da se nađu na magistralnom putu. Sačekao ga je i kolima odvezao na Novo vašarište kod Prisjanskog naselja, gde ga je najpre pretukao, a potom i osakatio. Zatim je svoju žrtvu vratio nazad u grad. Kako saznajemo, usledila je i pretnja da će se seča prstiju nastaviti dok god poslednji dug ne bude vraćen.

Osakaćeni mladić do sada je radio u nekoliko navrata, ali je očigledno upao u finansijsku krizu, pa je bio prinuđen da pozajmljuje pare od surovih zelenaša.