U AKCIJI policije u Negotinu uhapšeni su Majdanpečani Zoran S. (26) i Aleksandar N. (26), inače vojnici u zaječarskoj karauli, kao i Negotinac Robert A. (28), kod kojih je zaplenjeno 540 grama najčistijeg, "nesečenog" kokaina u kristalu. Ulična vrednost opijata, nakon što bi bio izmešan sa raznim supstancama, razređen i spreman za prodaju, mogla je da dosegne vrednost od 120.000 evra.

Kako smo saznali, Robert je, vozeći očevu "sitroen ksaru", video inspektore i policiju u civilu, pa je prepoznavši jednog od njih počeo da beži. Njegovi ortaci su u toj jurnjavi bacili najpre jedan, a potom pokušali da bace i drugi paket. Pripadnici MUP su ih, međutim, sustigli i zaustavili u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici.

Istraga tek treba da utvrdi gde su ova trojica momaka krenula. Tek neke od sumnji su da je droga, koja se u zavisnosti od kvaliteta prodaje za 80 do 100 evra po gramu, bila namenjena za evropsko tržište.

- Kad su odbacili tovar, nisu imali rukavice na rukama, pa tužilaštvo očekuje da će moći da se veštače tragovi - kažu nam u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, u kojem je počelo da saslušava jednog od osumnjičenih.

U pitanju je velika zaplena kokaina, jer policija uglavnom pronalazi tek po nekoliko grama ovog opijata. Pre ove akcije, jedna od većih zaplena zabeležena je januara 2015. kada je uhapšen I. Z. (33) u Negotinu. Kod njega je policija pronašla oko 80 grama marihuane, 10 grama heroina i skoro dva kilograma kokaina.


UHAPŠENO 12 DILERA U BEOGRADU

U ODVOJENIM akcijama, u toku srede i četvrtka, u saradnji Višeg javnog tužilaštva i Uprave kriminalističke policije u Beogradu uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega se njih 12 sumnjiči za trgovinu drogom, a osam za korupciju.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku će biti privedeni nadležnim tužilaštvima radi saslušanja.

- Dvanaestoro uhapšenih se sumnjiči za krivično delo prodaje opojnih droga, a osmoro uhapšenih se sumnjiči za nesavestan rad u službi - potvrdila je portparolka Višeg tužilaštva Tatjana Sekulić i dodala da se akcija na suzbijanju ovih krivičnih dela nastavlja.M. M. R.