UPRKOS nezvaničnim tvrdnjama da je medicinska sestra Irena Šarkanj iz Horgoša usmrtila svog supruga Ištvana zbog dugogodišnjeg fizičkog nasilja koje je trpela, dosadašnji tok istrage tvrdi suprotno. Ona se tereti da je iskoristila priliku i u Opštoj bolnici u Subotici mužu ubrizgala cijanid naočigled brojnih kolega.

Još je nejasno zbog čega se medicinska sestra 19. februara odlučila da usmrti Ištvana.

- Odbrana koju je iznela osumnjičena je konfuzna i ona uporno negira sve što joj se stavlja na teret - kaže kratko izvor blizak istrazi.


PROČITAJTE JOŠ: Potraga za policajcem osumnjičenim za otmicu i prinudu

Osumnjičenoj je određen pritvor od 30 dana zbog uznemirenja javnosti i opasnosti od uticaja na svedoke. Za to vreme biće saslušani svedoci i uradiće se toksikološko veštačenje, koje treba detaljnije da objasni dobijene analize obdukcije pokojnika - koliku dozu i vrstu cijanida je dobio, da li se delo ponavljalo...

Takođe, radiće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičene Irene Šarkanj, koja se od te večeri nalazi u teškom psihičkom stanju.

Ona je iste večeri saslušana, ali je upravo zbog tog stanja puštena sve dok nisu stigli nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.