SVEŠTENIK Milan Jordović (41) i veroučitelj Zoran Marinković (43), obojica iz Požege, uhapšeni su sa 27 kilograma "skanka", nedaleko od Čačka. Prilikom kontrole "pasata" u kojem su se nalazili, bivši veroučitelj bio je odeven u žensku odeću!? Malo je reći da su policajci bili iznenađeni, kada su utvrdili da ispred njih stoji - muškarac.

Događaj koji se zbio u Mrčajevcima u utorak uveče, u neverici je ostavio vernike, žitelje Požege, pa čak i iskusne inspektore.

- Vozilo je predveče zaustavljeno, a u posebno izrađenoj pregradi, bunkeru, pronađena su 52 paketa "skanka" teškog 27 kilograma - objašnjava izvor "Novosti" blizak istrazi. - Međutim, ono što je usledilo nas je iznenadilo. Sveštenik nije nosio odoru, dok su kolege za drugu osobu, zbog odeće, prvo mislili da je žensko. Zbog toga, kolega "nju" nije mogao da pretrese. Pozvao je koleginicu, policijskog inspektora, da ona po propisima pretrese "ženu". Ubrzo se ispostavilo da je reč o muškarcu.

Sveštenik i bivši veroučitelj su na kraju privedeni, određeno im je zadržavanje do 48 časova i oni će biti predati Višem tužilaštvu u Čačku. Sveštenik Milan Jordović je od 2004. godine službovao u crkvi u Prilipcu, a zatim pri Crkvi Svetog cara Konstanina i carice Jelene u Požegi. Njegova sadašnja parohija je požeško naselje Savinac.

Pročitajte još - ZAPLENA 35 KG DROGE: Uhapšeni dileri

- Ne želim da verujem da naš paroh ima veze sa drogom. Znamo ga kao porodičnog čoveka sa suprugom i decom, kao uzornog sveštenika, pa se nadamo da će se ovaj slučaj brzo do kraja rasvetliti - kažu žitelji Požege koje smo zatekli nedaleko od crkve, nevoljni da više kažu o skandalu u koji je umešan njihov paroh.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Jedan bivši sveštenik posvedočio je za "Novosti" da Jordovića vernici poštuju, ali da je kod njega primetio "crtu koja mu se nije dopala". Kako je objasnio, Jordović živi natprosečno dobro, a odakle mu novac - to ne zna.

Zoran Marinković je ranije bio veroučitelj u jednoj požeškoj školi. Prema podacima kojima raspolaže policija, on se više ne bavi ovim poslom. Međutim, prema rečima vernika, on i dalje peva u crkvenom horu, a za njegove kriminalne "aktivnosti" građani Požege nisu znali.

Foto Dragan Karadarević

"TIPOVANA" KOLA

AUTOMOBIL u kom su sveštenik i bivši veroučitelj zatečeni sa "brdom" droge, najverovatnije je bio "tipovan". Tako je osumnjičenima za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, policija postavila "zasedu".