POLICIJSKI službenici iz Negotina uhapsili su Lj. K. (71), iz sela Aleksandrovac, zbog sumnje da je obljubio četrnaestogodišnju pastorku B. V. Njemu je određen pritvor do 48 sati. Kako smo saznali, devojčica je prijavila zločin tvrdeći da ju je očuh poslednjih pet godina primoravao na seksualne odnose, kao i da ju je za novac poslednje tri godine podvodio N. M. (71) iz Zaječara.

Devojčica je policiji ispričala jezive detalje svega što se dešavalo u kući u Aleksandrovcu gde je B. V. živela sa majkom i očuhom. Odmah po prijavi inspektori su otišli u to selo u okolini Negotina i obavili istragu.

PROČITAJTE JOŠ - ISTRAGA U NEGOTINU: Očuh obljubio maloletnu pastorku, bavio se podvođenjem?

- U razgovoru sa Lj. K. došli smo do izvesnih saznanja na osnovu kojih imamo razloge da mislimo da je priča devojčice istinita - navodi naš sagovornik. - Zbog toga je Lj. K. uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati. S druge strane, brigu o devojčici preuzeo je negotinski Centar za socijalni rad.

PROČITAJTE JOŠ - Otac silovatelj lajkovao inceste

Povodom te informacije ekipa "Novosti" je otišla u selo u kome je živela maloletnica. U zapuštenoj kući u kojoj je B. V. živela sa očuhom, zatekli smo njenu majku I. B.

- Pre nekoliko dana čula sam supruga kako sa N. M. o nečemu priča i traži mu 100 evra, navodno da bi platio struju - ispričala nam je I. B. - Onda sam ga čula kako kaže, dobro, daćeš mi sada 6.000, a na penziji još 5.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ - PODIGNUTA OPTUŽNICA Silovao pastorku, majka ćutala!

Prema rečima ove žene, kada su otišli u Zaječar, Lj. K. je svoju pastorku odveo do auta u kome ih je čekao N. M. i tu je ostavio.

- Pitala sam muža zašto ostavlja dete sa N. M., a on mi je kazao da će tu da joj bude toplo dok mi završimo poslove koje imamo po Zaječaru. Rekla sam mu da to nije u redu da dete ostavlja sa starijim čovekom, ali mi je on kazao da nemam nikakav razlog da sumnjam da će se mojoj ćerki desiti bilo šta loše.

Majka

Ova žena kaže i da je jednom zatekla svog muža kako pokušava da na oralni seks ubedi svoju pastorku.

- Moj suprug je ležao u krevetu, a moja ćerka je sedela na fotelji - kaže I. B. - Ja sam spavala u drugom krevetu i nešto me je probudilo u toku noći. U polumraku sam videla šta se dešava, ustala sam i upitala supruga da li je on normalan i da li zna šta čini.

Međutim, Lj. K. se pravdao da ništa nije uradio i da je I. B. sve to izmislila.

- Nije on uvek bio takav - kaže I. B. - Kada je bio trezan sa njim je moglo da se sarađuje, ali čim bi popio, postajao je sasvim drugi čovek.

Inače, Lj. K. je policiji poznat odranije po krađama i izgredničkom ponašanju.

UZELI JE SOCIJALNI RADNICI

MAJKA devojčice kaže da su u sredu uveče policijski inspektori iz Negotina došli kod njih u kuću, uhapsili njenog muža, a ćerku su odveli u Centar za socijalni rad.

- Pitala sam muža šta se dešava, a on mi je rekao da je u pitanju nesporazum i da će se sve rešiti - plačući priča I. B. - Posle toga došli su radnici iz Centra za socijalni rad i odveli moju ćerku. Ja sam sumnjala da se nešto čudno dešava, ali osim ta dva puta, za proteklih šest godina nisam primetila ništa neobično.