RADOŠ Ljumović (36), koji se tereti za ubistvo oca Branimira (79), priveden je u sredu na saslušanje u beogradsko Više javno tužilaštvo, u Katanićevoj ulici, ali nije izneo odbranu, već je odlučio da se brani - ćutanjem. Sudija za prethodni postupak mu je, posle saslušanja, odredio pritvor u trajanju do tri meseca.

- Pritvor je određen zbog sumnji da bi, boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao da ometa istragu i utiče na svedoke i da bi, u kratkom vremenskom periodu, mogao da ponovi krivično delo. Protiv ove odluke, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe Krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja - rekla je za "Novosti" Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ - Tražio pare od oca, pa ga iskasapio sa 20 uboda (FOTO)

Radoš Ljumović je posle saslušanja vraćen u pritvor u Centralni zatvor u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, uskoro bi trebalo da ga pregledaju psihijatri, kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv kada je počinio ubistvo.

Kako se sumnja, Radoš je u utorak oko 15 časova, posle kraće svađe, sa oko 20 uboda nožem usmrtio oca Branimira. Zločin se dogodio u porodičnom stanu Ljumovića, u prizemlju zgrade u Resavskoj 38. Otac i sin su se posvađali, navodno, jer je Branimir odbio da Radošu da novac koji mu je ovaj tražio.

Komšije porodice Ljumović i dalje su u neverici i šoku:

- Raša je uvek bio ljubazan i fin, nije pravio incidente, niti je bio agresivan. Pričalo se da se drogira, da je više puta išao na lečenje. Roditelji i sestre su to krili od komšiluka, bilo ih je sramota. Ne znamo šta se tačno događalo u njihovoj kući, ali viđali smo Rašu u parku kod "Manježa" dok šeta psa, sedi sa društvom...


BORIO SE ZA ŽIVOT

PORODICA Ljumović u Resavskoj 38 ima dva stana u prizemlju, gde su živeli, i u potkrovlju jedan, koji iznajmljuju i u kojem je, navodno, nedavno uhapšen muškarac zbog trgovine oružjem i narkoticima. Niko od ukućana u sredu nije bio u stanu gde se dogodio zločin, a komšije kažu da je porodica zauzeta oko preuzimanja Branimirovog tela sa obdukcije i sahrane.

- Otkako je policija otišla iz stana, niko se od ukućana ne pojavljuje na ulici, a roletne na prozorima su spuštene - pričaju komšije, koje kažu kako su čuli da se Branimir, kojeg je sin napao u sobi, silno borio za život.