APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Viši sud na 40 godina zatvora osudio Obrena Zirojevića (36), jer je na podmukao način i iz koristoljublja ubio Draga Mašulovića (61), 29. januara 2015. godine u svom stanu u Mirijevu. Ovom odlukom uvažene su žalbe okrivljenog i njegovih branilaca i naloženo je novo suđenje.

PROČITAJTE JOŠ: Za ubistvo Mašulovića dobio 40 godina robije

Zirojević je žrtvu, kako je utvrđeno tokom postupka, usmrtio sa 15 udaraca čekićem u potiljak, da bi mu zatim u kupatilu odsekao obe ruke do ramena, obe noge do kukova, a zatim i obe potkolenice. Na suđenju je tvrdio da se ne seća da je počinio zločin, niti kako, kao ni da je raskomadao njegovo telo. Seća se da ga je ovaj napao zbog navodnog duga od 3.000 evra, da se branio i da mu je u jednom trenutku pao mrak na oči. Veštaci su konstatovali da je Zirojević isekao Mašulovićevo telo u pokušaju da prikrije zločin, kako supruga, do koje mu je veoma stalo, ne bi saznala šta je uradio.

Prema stavu Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer su izostali jasni i argumentovani razlozi u pogledu utvrđivanja da je Zirojević ubistvo izvršio na podmukao način i iz koristoljublja. Prvostepenom sudu je naloženo da se tokom novog postupka, između ostalog, utvrdi položaj u kojem su se nalazili Zirojević i Mašulović, kao i da li ga je okrivljeni čekićem udario nekoliko puta s leđa, pre nego što je pao na pod.