BIO je dobar komšija, uvek veseo i nasmejan, svakom se javljao u prolazu i bio spreman da pomogne, da ponese ako nosim teško, da pridrži vrata, ne znam šta mu bi da digne ruku na oca i sebe. Ovako, gotovo u dahu, govore, za "Novosti", najbliži susedi Miroslava (65) i Svetolika Jovanovića (91), čija su beživotna tela pronađena u petak uveče u stanu u kom su živeli, u beogradskoj opštini Zvezdara.

U Križanićevoj ulici 36 u subotu tokom celog dana bila su zapečaćena vrata stana u kom se dogodila nezapamćena tragedija. Većina komšija je u neverici prepričavala šta se dogodilo kobnog dana i šta je prethodilo zločinu. Jedan od motiva mogao bi biti, govorili su tiho, i siromaštvo u kojem su već neko vreme živeli.

- Poznajem dugo te ljude, mislim da su bili u velikim finansijskim problemima i dugovima, pa je zbog toga Miroslav uradio ovu strašnu stvar - ispričao nam je jedan od komšija. - Žao mi je što je odlučio da ovako okonča svoj život.

Međutim, jedna od komšinica kaže da se Miroslav dosta trudio oko oca, a u poslednje vreme je i slabo radio kao taksista kako bi mu se posvetio.

- Starina je imao malo preku narav. Bio je, priča se, dementan, a i previše zahtevan prema svome sinu - govori ona. - Živeli su u stanu iznad mene, a ja ništa nisam čula, samo smo u petak uveče osetili nesnosan neprijatan miris koji je dopirao iz njihovog stana, pa smo pozvali policiju - posvedočila je ova komšinica Jovanovića.

Beživotna tela oca Svetolika i Miroslava u petak uveče pronašli su pripadnici policije, nakon što su obili vrata stana. Prema prvim nalazima istrage, reč je o ubistvu i samoubistvu, s obzirom na to da je, kako se pretpostavlja, Miroslav najverovatnije ubio oca pogodivši ga u glavu hicem iz vatrenog oružja, a potom presudio i sebi. Kada se tačno tragedija dogodila, još nije utvrđeno, jer niko od komšija iz obližnjih stanova nije čuo pucnjavu, niti svađu koja bi prethodila nemilom događaju.

Na mestu tragedije pronađeno je i oproštajno pismo koje je napisao Miroslav i koje bi trebalo da odgonetne motiv tragedije. Prema nezvaničnim informacijama, on je u pismu napisao da mu je žao zbog svega, ali da više ne može da živi na taj način, i zamolio za oproštaj.

Kako smo saznali od stanara zgrade, Svetolik ima i ćerku, ali se ni ona niti bilo koji član njihove familije u subotu nije pojavio u stanu na Zvezdari.

ZATVORENA VRATA

VRATA stana u kojem su nađena beživotna tela u subotu su bila zatvorena, nakon što su pripadnici policije obavili uviđaj. Na ulazu u zgradu nema umrlice.