BEOGRADSKA policija, u sklopu prekjučerašnje velike akcije, uhapsila je opasnu razbojničku trojku, koja je duže vreme krala skupocene automobile, ali i na nesvakidašnji način pljačkala menjačnice i zlatare. Sumnja se da ovi razbojnici stoje i iza obijanja marketa "Dis" jula ove godine u Zemunu. Tada je iz tamošnje menjačnice "Eurolav" odneto oko 30.000 evra.

Koristeći blizinu auto-puta i noć, osumnjičeni su ukradenim BMV 3 probili ulaz u hipermarket, a zatim pajserom razvalili vrata menjačnice. Policija poseduje i video-snimak pljačke na kom se vidi kako lopovi metalnom šipkom razbijaju staklo, a zatim BMV, na kome nije bilo registarskih tablica, razvaljuju vrata, vade metalnu kasu sa novcem i odnose je.


PROČITAJTE JOŠ:
Uhapšen razbojnik iz Kraljeva

Kradljivci su, navodno, prvo vešto onesposobili kamere ispred menjačnice i šipkom razbili spoljno staklo, koje se razletelo na sve strane. Razvalili su video-nadzor, a potom seli u automobil, dodali gas i krenuli u rikverc! Upali su vozilom unutra, a potom se ustremili na trezor.

- Kada su provalili u objekat, otišli su pravo u menjačnicu - kaže naš izvor. - Sef je bio pričvršćen za pod. Vezali su ga sajlom, a drugi kraj zakačili za kuku na automobilu. Bukvalno su ga ga iščupali iz ležišta i odvukli! Imali su maske na licima.

Zbog sumnje da su počinili ovu, ali i druge pljačke sada su iza rešetaka Dejan Otković iz Hrvatske, Saša Marjančević i Slobodan Marjančević iz okoline Beograda. Njih terete i za krađe skupocenih automobila. Policija ih je pohapsila odmah pošto su u Novom Sadu ukrali BMV X5, austrijskih registarskih oznaka, dok je vozilo bilo parkirano u Novom Sadu.

Sa njim su pobegli ka Beogradu, gde su posle kraćeg praćenja locirani i uhapšeni u blizini groblja Orlovača. Pretpostavlja se da je reč o serijskim kradljivcima automobila, čija su meta pretežno bila vozila BMV. Prekucavali su šasiju i pravili falsifikovana dokumenta, a zatim ih registrovali kao legalna na ime svojih poznanika. Sumnja se da su pored pljačke "Eurolava", na identičan način opljačkali i zlataru na Banovom brdu "Kujundžić", kao i zlataru "Marija" u tržnom centru na Karaburmi. Inspektori beogradske policije zaduženi za suzbijanje razbojništava istražuju sada da li ova trojka stoji iza još nekih pljački na teritoriji Beograda i Novog Sada, ali i šire.


PROČITAJTE JOŠ:
"PALI" DILERI: Uhapšeni članovi međunarodne kriminalne grupe


ŠTETA 15 MILIONA DINARA

POLICIJA je kod uhapšenih pronašla i više ukradenih vozila na teritoriji Beograda i Novog Sada marke "BMV", kao i alat i uređaj za obijanje motornih vozila. Pričinjena šteta procenjuje se na više od 15 miliona dinara. Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, njima je određeno zadržavanje do 48 sati.