Nebojša Sretenović, jedan od optuženih pripadnika kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila švercom kokaina, uhapšen je u Kragujevcu nakon šest godina skrivanja i danas je priveden Specijalnom sudu u Beogradu, saznaje Tanjug.


Sretenović je uhapšen juče, nakon što se dobrovoljno predao policiji u svom rodnom gradu Kragujevcu.

Za njim je bila raspisana poternica na osnovu rešenja o određivanju pritvora od 5. januara 2012. godine.

Pročitajte još: Šarić pao u Venecueli: Žalio se da su ga “prodali” ljudi iz vlasti!

Svih ovih godina njemu se sudilo u odstustvu jer je bio u bekstvu, a prvom ukinutom presudom bio je osuđen na 11 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje Šarićevoj grupi je u toku pred Specijalnim sudom.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je Sretenović danas saslušan pred krivčnim vanraspravnim većem, koje je nakon toga donelo odluku da ostavi na snazi rešenje o određivanju prtivora od 5. januara 2012. godine.

Pročitajte još: Darko Šarić: Ja sam bio Bin Laden u Srbiji


Po tom rešenju pritvor mu je određen zbog opasnost od bekstva, odnosno da bi ukoliko se nađe na slobodi mogao ponovo da postane nedostupan organima Republike Srbije, kao i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Sretenović je optužen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila prekookeanskom trgovinom kokaina.

Na teret mu se stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih dela, i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji "Balkanski ratnik".