SRĐAN je bio veoma privržen partner i ništa nije ukazivalo na to da će uslediti ovakav kraj. Nikada nije bio nasilan, ali u poslednje vreme sam primetila da je postao preterano posesivan. Ovo nije trebalo da se dogodi. Srećna sam što sam živa, a za Srđana ću se moliti celog života. Oprostila sam mu.

Ovako, iz bolničke postelje Vojnomedicinske akademije, za “Novosti”, govori glumica Ivana Panzalović (30), posle ranjavanja, kada je njen verenik, plastični hirurg Srđan Cvetanović (59), pucao u nju, a potom se ubio. Ona bi krajem naredne nedelje trebalo da bude puštena na kućno lečenje, posle operacije glave zbog hematoma.

- Neurohirurg mi je rekao da su me milimetri delili od trajnih oštećenja oka ili mozga - kaže glumica. - Božjim čudom to se nije dogodilo i ja ću biti dobro.

Pročitajte još - NIJE UPOZNALA VERENIKA SA PRIJATELjIMA: Glumica koju je upucao hirurg uskoro na kućnom lečenju

Prema Ivaninim rečima, pokušaju njenog ubistva i Srđanovom samoubistvu prethodila je banalna rasprava, zbog koje je ona želela da izađe iz stana. Verenik joj to nije dopustio.

- Srđan je nasrnuo na mene, a onda mi pretio skalpelom za vratom. Pobegla sam u kupatilo i pozvala policiju. On je, kada je to čuo, uzeo pištolj i ispalio mi hitac u glavu, a onda se ubio - prepričava nam dramu koju je preživela pre tri noći.

Kako smo nezvanično saznali, preliminarni rezultati sa uviđaja pokazuju da bi motiv za ovaj nesrećni događaj mogla da bude ljubomora i lekarov strah da će ga verenica ostaviti. Iz Višeg tužilaštva je za naš list potvrđeno da istraga povodom ovog slučaja neće biti pokrenuta, budući da je Cvetanović izvršio samoubistvo.

Pročitajte još - Plastični hirurg pucao u glumicu, pa sebi presudio (FOTO)

Inače, komšije iz Ulice Koste Racina 26 na Dedinju, gde je par živeo, još su u šoku zbog nemilog događaja. Prema njihovom svedočenju, Srđanovim i Ivaninim nesuglasicama od pre nekoliko meseci i sami su često bili svedoci, pošto su bili glasni u svojim raspravama. Kako prepričava jedna od stanarki iz njihove zgrade, neobična situacija dogodila se pre izvesnog vremena.

- Ivana je trčala hodnikom u donjem vešu i majici. Gurala je ulazna vrata zgrade iza kojih je bio Srđan, vičući da joj je napravio “šljivu” na oku i psujući ga. On joj nije dozvolio da izađe. Bila je besna i stekla sam utisak kao da se Srđan branio od nje - priča nam komšinica iz prizemlja.

Pročitajte još - Nožem ubio nevenčanu suprugu i njenu majku, pa pozvao policiju (FOTO)

Prema rečima naše sagovornice, ona je Ivani ponudila pomoć i odeću, ali je ona to odbila. Umesto toga, izletela je iz zgrade na drugi ulaz. Sledeći put su buku čuli pre tri noći, kada se ova ljubavna priča krvavo završila.

Srđan Cvetanović, Komšije su iz Cvetanovićevog stana često čuli svađu,foto V:Danilov

POZNAVAO JOJ OCA

PREMA priči prijatelja uglednog plastičara, Srđan je bio prijatelj Ivaninog oca, koji živi u Doboju. On tamo ima kliniku. Ivanu je poznavao odmalena, pa je ljubavni par jedno vreme morao da skriva svoju vezu. Navodno, od samog početka njihov ljubavni odnos je bio buran, zbog glumičine ljubomore.


Pročitajte još - Ubica ručao dok su sahranjivali majku i dečaka


BIVŠA SUPRUGA: VELIKA TRAGEDIJA

CVETANOVIĆEVA druga supruga Marija Nikolić, inače medicinska sestra na Vojnomedicinskoj akademiji, takođe je u šoku zbog vesti o samoubistvu njene nekadašnje ljubavi.

- Ovo je velika tragedija. Svaki komentar je suvišan. Sa Srđanom sam provela četiri i po godine života i molim vas da poštujete moju privatnost - kratko nam je kazala bivša supruga.

Inače, Cvetanović iz prvog braka sa suprugom Tanjom ima trojke - dve ćerke i sina.