ZBOG zadobijenih teških povreda, odnosno frakture kostiju lica, tridesetpetogodišnja J. D. iz Prokuplja, koju je u četvrtak po podne na odeljenju ginekologije prokupačke bolnice pretukao bivši suprug D. I., prosleđena je na dalje lečenje na maksilofacijalnu hirurgiju niškog KBC. Policija je za napadačem i u petak tragala.

Nesrećna žena je u četvrtak oko jedan sat po podne dovela bebu od deset dana na kontrolu u prokupačku bolnicu, kada se u hodniku pojavio njen bivši suprug i pretukao je. Posle incidenta u potragu za napadačem krenuli su obezbeđenje bolnice, sadašnji vanbračni suprug J. D., ali i policija.

Iako je tužilaštvo izdalo nalog za privođenje D. I. on je, prema nezvaničnim saznanjima, i dalje nedostupan policiji. U prokupačkoj bolnici, gde su nesrećnoj ženi odmah sanirane povrede i urađena dijagnostika, ističu da je osim policiji slučaj prijavljen i Stručnom timu za zaštitu i postupanje sa ženama koje su izložene nasilju, a koji je oformila prokupačka Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić". U incidentu, beba je srećom ostala nepovređena iako se nalazila u nosiljci pokraj majke.


STRAH OD PONOVNOG NASILjA

DOKTOR Marija Stošić, portparol prokupačke bolnice, podseća da je od početka godine evidentirano 15 žena žrtava nasilja u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kojih, smatra, ima i znatno više.

- Ipak, iz različitih razloga, najčešće straha, žene koje su pretrpele nasilje ne prijavljuju zlostavljanje, pre svega zbog eventualnih posledica - kaže dr Marija Stošić.