SUĐENjE optuženima za atentat na Milana Beka, posle ponovne višemesečne istrage, počeće pripremnim ročištem, koje je zakazano za 27. april, u Višem sudu u Beogradu.

Za pokušaj teškog ubistva Beka, u novembru 2014. na Senjaku, optužen je Aleksandar Zdravković, čiji se DNK poklopio sa nađenim tragovima sa mesta zločina. Maja Adrovac, čiji je predmet krajem prošle nedelje združen sa Zdravkovićevim, tereti se za pomaganje u ovom krivičnom delu. Tako će uskoro, Zdravković i Adrovac, zajedno sesti na optuženičku klupu i pred veće sudije Višeg suda Marine Anđelković.

Zdravković je uhapšen u julu prošle godine posle ranjavanja ispred jednog beogradskog kafića i od tada se nalazi u pritvoru u CZ. S druge strane, Maja Adrovac će na pretres doći sa slobode, s obzirom na to da joj je krajem prošle godine, Apelacioni sud ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu i naložio novo suđenje.

Podsetimo, na saslušanju u Tužilaštvu, kome je prisustvovao i optuženi Zdravković, Milan Beko je rekao da bi on "mogao biti čovek koji je pucao na njega". S druge strane, biznismen ni u Tužilaštvu, kao ni kasnije u sudnici, nije u Maji Adrovac prepoznao napadača.