ZANEMELA sam od besa kada je sudija pročitao presudu. Ovo je potvrda da nema pravde na ovom svetu! Više od petnaest godina sam se borila sa lažima i neistinama, oplakivala svoje dete, borila se sa bolom. Ovakva presuda je sramna, jer su dopustili da moja Ljilja umre zbog nebrige i nemara.

Ovako je Ilinka Novaković, majka preminule devojke Ljiljane Arambašić (18), za "Novosti" prokomentarisala presudu kojom su ginekolozi Kliničkog centra Srbije Gordana Miletić i Vera Milenković osuđene u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na po dve godine zatvora zbog nesavesnog lečenja njene ćerke. Ona je sa svojom drugom ćerkom, Ljiljaninom sestrom, juče prisustvovala izricanju kazne. Obe su bile ogorčene smatrajući da je prava kazna za lekarke bila doživotno oduzimanje licence.

- Godinama sam se nadala da će pravda biti zadovoljena, da će smrt moje kćeri i njihova osuda sprečiti da nanesu zlo drugima - priča Novaković Ilinka. - Besna sam, ljuta i ogorčena. Za sve ove godine, koliko je proces trajao, ti doktori su radili, bili unapređivani i nagrađivani. Sa svakim ponavljanjem postupka, ponovo smo sahranjivali i oplakivali naše dete.

Krivicu zbog ovakvog ishoda Ilinka vidi i u činjenici da je sudski proces trajao 15 godina.

- Sudije su u početku bile dobro upoznate sa slučajem, imali uvid u priču. Moju ćerku tog dana niko u Urgentnom centru nije ni pogledao, umirala je u mukama, kao u kanalu. Dete sam dala u ruke lekarima, a oni su je ubili. Sad nam ništa drugo ne preostaje nego da se pomirimo sa ovom nepravdom - navodi Ilinka.
Ljiljana je usled posledica pucanja slepog creva, a što nije konstatovano tokom pregleda, preminula februara 2002. godine.