KRUŠEVAC – Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ive Rašića(67)iz Velike Kruševice kod Kruševca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije utvrđeno je da je osumnjičeni presudio sinu Milanu(34) - nožem. Inače, osumnjičeni je saslušan određen mu je pritvor.

Izvor “Novosti” navodi da je istorijat problematičnog ponašanja žrtve bio vrlo dug, a čak devet različitih krivičnih dela u njegovom dosijeu svedoči tome u prilog.

- Tukao je roditelje, umeo je da ih ponižava, pričalo se da ih je jednom terao da se svuku goli – kaže izvor “Novosti”. - Kaznene mere,pa i obavezna mera lečenja od alkohola kao da nisu urodile plodom. Otuda i ne čudi da je burna porodična rasprava buknula praktično bez razloga nakon njegovog povratka iz kafane.

U noći između utorka i srede, oko 1,30, Milan Rašić je ušao u porodičnu kuću, u kojoj su spavali njegovi roditelji Mila i Iva, i krenuo da loži šporet. Lupnjava je probudila majku, koja je zamerila sinu što je bučan. Potom se i otac Iva probudio i umešao u svađu. Nož je potegao u trenutku kada je na njega pokojni sin nasrnuo čekićem i udario ga u glavu.

- Da sam znala kako će sve da se završi ne bih reč jednu rekla, nego bih ga pustila da radi šta želi – kaže Mila Rašić, pokazujući sukrvicu između noktiju na prstima ruke, posledice pokušaja da se odbrani od sina.

Pravosudni organi su više puta postupali u slučaju Milana Rašića, a nasilje u porodici je bilo jedno od takvih situacija, gde su da svedoče bili pozvani i njegovi roditelji. Inače, upućeni u porodičnu priču veruju da su poroci glavni uzrok problemima u ovom skromnom domu. Milan nije nigde radio, nije bio oženjen, a jedno vreme je bio u vanbračnoj zajednici. Bio je strastveni fudbalski navijač i voleo da je da se provodi.