BOR – M. G. (15), učenica srednje Tehničke škole u Boru, pronađena je mrtva u staroj kući, u okolini ovdašnjeg sela Zlot, obešena o gredu kanapom kojim se vezuje seno. Na istovetan način, sebi je, početkom prošle godine, presudila i N.G. (11), iz istog mesta.

- Dobili smo dojavu da je devojčica od 15 godina pronađena mrtva – kaže za ''Novosti'' izvor blizak istrazi. – Odmah smo se uputili na lice mesta, ali je rodbina već telo bila skinula sa grede i uplalila sveće. Devojčica nije ostavila oproštajno pismo.

Po rečima našeg sagovornika, tragedija se odigrala u okolini Zlota, na imanju u rejonu zvanom Dubrava, a da se nešto čudno dešava posumnjao je otac devojčice.

- Otac maloletnice je bio na poslu i pozvao ju je na mobilni telefon – dodaje naš izvor. – Ona se, međutim, nije javljala, pa je otac pozvao svog sina i rekao mu da ide da pronađe sestru.

Dečak je krenuo da traži sestru. Obišao je celo imanje, pre nego što je ušao u staru kuću, koja se nalazi nedaleko od nove kuće.

- Po rečima dečaka, kada je otvorio vrata, video je sestru obešenu o tavansku gredu – nastavlja naš izvor. – Odmah je pozvao oca, koji je obavestio policiju, a onda došao kući.

Kada su organi reda došli na lice mesta, telo devojčice je bilo skinuto sa grede. Rodbina je već M.G. i presvukla i upalila sveće.