U SELU Braničevo kod Golupca u ponedeljak po podne dogodila se teška i nesvakidašnja tragedija - Boban Radovanović (59) nastradao je nakon što ga je udarila auto-prikolica kojom je upravljao njegov otac Miloš (78).

Naime, nesreća se dogodila na salašu porodice Radovanović, dok je Miloš pokušavao da prođe kroz kapiju. Prethodno je Boban izašao iz vozila, otvorio kapiju, a onda stao uz nju, čekajući da njegov otac uveze prikolicu i auto. Međutim, vozeći u rikverc, Miloš je izgubio kontrolu nad upravljačem i prikolicom udario sina, usled čega je on preminuo na licu mesta.

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, očajni Miloš je beživotno telo svog sina stavio u prikolicu i odvezao ga u Dom zdravlja, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka. Nakon ove tragedije, Bobanovo telo poslato je na obdukciju, a protiv Miloša je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja opšte sigurnosti.

U dvorištu porodice Radovanović u utorak smo zatekli samo očajnu Bobanovu majku Ljubicu. Povijena od teškog rada i obolele kičme, išla je po dvorištu i naricala za svojim sinom jedincem.

- Ne znam šta ću da radim, sin mi je nastradao, nema ga više - plakala je nesrećna žena. Jedva je imala snage da nam kaže da joj suprug nije tu, jer je otišao da dopremi telo njihovog sina zbog sahrane.

Ljubica Radovanović, majka pokojnog Bobana

Njihov prvi komšija, Dragomir Nedeljković, kao i ostali u selu, u šoku je zbog ove tragedije.

- Miloš je penziju stekao kao vozač "Bambija", što znači da je bio profesionalac. Međutim, evo kakva tragedija se desila, da tokom vožnje u rikverc usmrti svog sina - kaže Dragomir.

Pokojni Boban po zanimanju je bio mašinski tehničar. Godinama je radio u hladnjači u Braničevu, a kasije, kad je ona prestala da radi, posvetio se poljoprivredi, zajedno sa svojim ocem. Pre desetak godina razveo se od supruge, sa kojom ima dvojicu sinova, starih 22 i 20 godina, koji sa majkom žive u Golupcu.

- Družio sam se sa Bobanom dok smo bili momci, zajedno smo izlazili. Bio je zaista dobar, tih i moroljubiv čovek i svi u selu žalimo zbog njegove smrti - rekao nam je Kristivoje Anđelković, nastavnik istorije u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" u Braničevu.

Kuća porodice Radovanović

OCU PRETI OSAM GODINA ZATVORA

Policija je protiv Miloša Radovanovića podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.