Četvoro ljudi poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na zaobilaznom putu oko Loznice kod Banje Koviljače, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica, u ponedeljak nešto posle 17.30. To nam je potvrđeno u lozničkoj policiji, koja je radila uviđaj po nalogu tužilaštva.

Stradali u “golfu” bosanskih registarskih oznaka, kako “Novosti” saznaju, vraćali su se, porodično, sa svadbe. Izvesno je da je poginula dvoipogodišnja devojčica Jelena Stanojević iz Bratunca, čiji je otac rodom iz Srebrenice.

Poginuli su vozač automobila Radivoje Đokanović (55), njegova supruga Nada (51) i sin Petar, a teško je povređena i Olivera Stanojević majka devojčice i unuke Đokanovića. Olivera je, sa teškim povredama, u životnoj opasnosti, pošto je izvađena iz auta, koji je bio u sudaru, prebačena na urgentno odeljenje Opšte bolnice u Loznici.

Do udesa je došlo na ravnom delu puta kada je “golf” BH registarskih oznaka, koji je išao iz pravca Loznice prema Malom Zvorniku podleteo pod kamion teretnjak, koji je išao iz suprotnog pravca. Nezvanično saznajemo da je i vozač kamiona iz BiH, i da je priveden.

Očevici tvrde da je golf samo skrenuo i direktno udario u kamion. Začuo se strašan prasak a na licu mesta je potpuno uništen automobil, koji je od siline udara sleteo s puta na nekoliko metara od kamiona. I teretnjaku je uništena kabina i prednji desni deo.

- Golf je samo skrenuo iz svoje trake i udario u kamion. Bilo je strašno. Jedva smo se zaustavili, bili smo u koloni iza nesreće. Neko je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali ljudima u autu nije bilo pomoći. Smrskani automobil ih je potpuno zatvorio nije moglo da se priđe. Tek su vatrogasci, koji su ubrzo stigli, mogli da izvade povređenu ženu i tela nesrećnika - rekao nam je jedan od očevidaca koji je teško podneo prizor na putu.

Dve vatrogasne ekipe iz Loznice više od dva sata su pokušavale da izvuku tela povređenih.

Policija je posle nesreće zatvorila saobraćaj na nekoliko sati na ovom delu puta, pa su se vozila preusmeravala na pravac kroz Banju Koviljaču.