VLADIMIR Milošević (57) razneo se bombom u ponedeljak oko 12 časova i 30 minuta u poslastičarnici “Petković” u Takovskoj 18 u Beogradu. Na svu sreću, tom prilikom nije bilo više žrtava, ni povređenih.

Kako smo saznali, ovaj lečeni narkoman ušao je u radnju nešto pre 12 časova i seo u separe desno od ulaza. Posle nekog vremena pokazao je prodavačicama eksplozivnu napravu koju je krio ispod jakne i isterao sve goste napolje. Čim su preplašene devojke koje su bile za pultom istrčale, aktivirao je bombu. Vlasnik poslastičarnice, bivši ministar kulture Bratislav Petković, nije bio u lokalu u trenutku nesreće.

- Ušao je, seo i naručio kesten pire - usplahireno priča Zoran Petrović, radnik u mesari koja se nalazi tik do poslastičarnice i u kojoj su se nalazile radnice sve dok je uviđaj trajao. - Devojke su mi rekle da je pojeo još jedan slatkiš, a onda je samo ustao, rekao prodavačici i mušteriji koja se tu trenutno zatekla: “Izađite, ili će biti problema.” Pokazao je bombu. Ema, koja je bila za pultom je odmah dozvala Ljubu, koja je bila na drugom nivou, gde se nalaze mašine za proizvodnju. Čim su izletele iz radnje, on se razneo.

Prema njegovim rečima, radnice ga nikada ranije nisu videle. Eksplozija je bila veoma jaka, pa su je čuli svi prodavci u okolnim lokalima. Ipak, izlog poslastičarnice ostao je netaknut, pošto je samoubica legao na eksplozivnu napravu. Nezvanično, ni šteta u lokalu nije velika, već je uništen samo separe gde je sedeo.

- Samo se začula eksplozija - navodi radnik iz “Minitehne”. - Video sam da radnica iz pekare pretrčava ulicu i kreće da zvoni na interfon u zgradi, preko puta poslastičarnice, gde živi gazda sa porodicom. Niko nije znao šta se tačno dešava. Došla je policija i ulica je za tili čas bila zatvorena.

Vlasnik poslastičarnice Bratislav Petković bio je u lokalu oko podneva.

- Spazio sam tog čoveka koji se kasnije razneo bombom, ali ništa nisam posumnjao. U šoku sam. Ne znam zašto baš moj lokal. Poslastičarnica je pod video-nadzorom, pa će snimci pokazati šta se tačno dogodilo. Hvala bogu pa je svima rekao da izađu. Šteta će se popraviti.

NIKO GA NE POZNAJE

NA adresi na kojoj je živeo nesrećni Vladimir, u Kosovskoj ulici na broju 16, u centru prestonice, niko od komšija nije mogao da kaže nešto više o njemu. Prema priči većine, Vladimir nije bio mnogo upadljiv, te ga niko nije ni poznavao. Verovatno je iznajmljivao stan u ovoj zgradi. Prema svedočenju jednog od starijih stanara, pre nekoliko godina na ovoj adresi živeo je izvesni Vladimir Milošević, ali otada je stan preprodavan.