VIŠI sud u Beogradu odbio je tužbu koju je Vojislav Đurković iz Bijeljine podneo protiv pevačice Svetlane Ražnatović, kojom je od nje potraživao dug od 116.000 evra.

Ovaj biznismen tvrdio je da je 27. maja 1997. godine Svetlani i njenom pokojnom mužu Željku Ražnatoviću Arkanu pozajmio tadašnjih 227.000 maraka, što je ekvivalent sadašnjim 116.000 evra. Tvrdio je da je novac doneo u njihovu kuću u Ulici Ljutice Bogdana.

Arkanova udovica saslušana je u decembru prošle godine, kad je tvrdila da nikakav novac od Đurkovića nije uzela. Ceca je navela da sa Đurkovićem ne razgovara od 1995. godine, jer ju je uvredio. Istakla je da nije tačno da je Arkan pozajmio novac za "njegove i njene potrebe", da za tako nešto nije imao potrebe, jer je i u to vrema dobro zarađivala.

- Već 15 godina trpim njegovo maltretiranje - rekla je na suđenju pevačica. - Ja sam javna ličnost, a on preko mene dobija medijski prostor. Javno je rekao gomilu laži i neistina o meni. Ovo je iscrpljujuće i ponižavajuće, ne mogu da vratim ono što nikada nisam uzela.

PRAVO ŽALBE

KRAJEM 2011. godine, ovaj proces je bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud naložio prinudnu prodaju dela kuće radi namirenja duga. Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo usvojivši zahtev za reviziju i naložio novo suđenje. Na ovu prvostepenu odluku Đurković ima pravo da uloži žalbu.